Надписът "Оставка" оцеля само ден на баира край Бъзън

0
Надписът "Оставка" оцеля само ден на баира край Бъзън
Видео: БГНЕС

Надписът "Оставка" оцеля само ден на баира край русенското село Бъзън. По разпореждане на кметицата на селото Василена Цанкова днес е направен опит той да бъде заличен. Окосената трева не е успяла да премахне напълно буквите, но няколко дни и това ще стане.

Надписът бе направен върху площ от 4 дка от местния жител Танжу Ахмед в израз на гражданската му позиция за оставка на кабинета. Оказва се обаче, че буквите са изрязани върху общинска земя, без да е поискано разрешение от кметството.

"Аз не съм против това всеки човек да има своето мнение и да го отстоява, но по начин, който да не пречи на околните. Това е общинска земя и никой няма право да използва общинска земя за свои лични цели. Всеки може да има лично мнение, всеки може да го отстоява, но когато искаш да си гласа на народа, не е добре да нарушаваш правилата", заяви Василена Цанкова.

Тя обясни, че Танжу Ахмед е бил предупреден още през зимата, когато изработи първия подобен надпис , че това е неправомерно. Въпреки това той не се е съобразил с предупреждението и сега ще бъде санкциониран със сумата от 50 лв. Санкцията е вид компромис, тъй като актовете по принцип са от 100 лв. нагоре.

Самият Танжу Ахмед не е съгласен със становището на кметството и смята, че като гражданин има право да изразява навсякъде своето мнение. Той заяви, че няма да се откаже да протестира и да иска оставката на правителството по всякакви начини.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари