Мая Манолова: В какъв Черен петък ни вкарвате, господин министър?

0
Актуализацията на бюджета прилича на финансова пирамида, на онази ББР от времето на ГЕРБ - едни хора теглят кредити като за последно, знаейки, че няма да им се налага да ги връщат
Актуализацията на бюджета прилича на финансова пирамида, на онази ББР от времето на ГЕРБ - едни хора теглят кредити като за последно, знаейки, че няма да им се налага да ги връщат Снимка: Фейсбук

Защо над 10 милиарда дълг, господин министър?

В какъв Черен петък ни вкарвате и теглите кредити като за последно?

Защо, г-н министър?

Актуализацията на бюджета прилича на финансова пирамида, на онази ББР от времето на ГЕРБ - едни хора теглят кредити като за последно, знаейки, че няма да им се налага да ги връщат.

Дори не се чудя как така в актуализацията няма социални мерки, не се повишава минималната заплата, няма гаранции, че и този път пенсионерите няма да бъдат излъгани, дългът от 7 млрд. лв. скача на над 10 млрд, приходите падат, а финансов министър и то с очевидно пробито мнозинство си признава невъзмутимо, че реформи в актуализацията му няма.

Не се и питам защо не се страхува, че ще загуби доверието на гражданите, че няма да спре инфлацията, ще изтърве цените и ще стопи доходите и спестяванията на хората.

Защото знам отговора - министър Василев знае, че няма той да връща дълговете. Министрите знаят, че когато трябва да се отговаря за налети пари без проведени реформи, обикновено вече не са министри. И нищо не им пречи изобщо да не са в България.

Оркестърът на Титаник - това е актуализацията и вече истински се опасявам, че правителството потъва във фунията на неуправляемия дефицит с 200. Само се чудя на ДБ и ИТН до кога ще им играят по свирката, колко още заеми и кога реформи. С този дълг влизаме в черния списък на Европа на страни с лоша бюджетна дисциплина и висок дефицит. Потъването на кораба на промяната ще е богато, поне откъм пари. Но на това зрелище нямаме причина да се радваме.

Мая Манолова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари