Мая Манолова ще положи клетва като национален омбудсман

0
Преди това депутатите ще гласуват прекратяването на пълномощията на Манолова като народен представител от "БСП лява България"
Преди това депутатите ще гласуват прекратяването на пълномощията на Манолова като народен представител от "БСП лява България"

Мая Манолова ще положи клетва като национален омбудсман пред Народното събрание. Това предвижда проектът за седмична програма, който предстои да бъде гласуван в началото на утрешното заседание. Преди това депутатите ще гласуват прекратяването на пълномощията на Манолова като народен представител от "БСП лява България".

В проектопрограмата е и избор на съдия в Конституционния съд от квотата на парламента. Първата сряда от месеца свои предложения за законопроекти, които да влязат в седмичната програма, правят отделните парламентарни групи. Тази сряда първо ще бъде разгледано предложението на "БСП лява България".

Освен това последният час и половина на заседанието в сряда по правилник е предвиден за блиц контрол с министър-председателя и неговите заместници. В проекта на дневен ред е първото гласуване на Кодекс за застраховането и на Законопроект за управление на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Предвидено е на първо четене да бъдат обсъдени и промени в Закона за убежището и бежанците, в Закона за насърчаване на заетостта, в Закона за защита от вредното въздействие на химичните вещества и смеси, в Закона за гражданското въздухоплаване, в Закона за регистрация и контрол на земеделската и горската техника. Редовният седмичен парламентарен контрол ще бъде в петък.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари