Мая Манолова: Разликата между мен и Фандъкова е 3%, няма да се откажа

1
Близо 170 000 души ме подкрепиха, така че благодаря на всички, които гласуваха по съвест
Близо 170 000 души ме подкрепиха, така че благодаря на всички, които гласуваха по съвест Видео: Novini.bg

Близо 170 000 души ме подкрепиха, така че благодаря на всички, които гласуваха по съвест.

Останалите знаят колко струва съвестта им. Ще коментирам окончателните резултати, след като бъдат преброени, защото разбрах, че разликата между мен и Йорданка Фандъкова е под 3%, така че ще ги коментирам след като бъдат окончателно обявени. Това заяви на пресконференция Мая Манолова след загубата на балотажа от кандидата на ГЕРБ Йорданка Фандъкова, предаде Novini.bg.

"Мога да кажа, че дадох всичко от себе си в една жестока и нечестна кампания. В нито един момент не отговорих на лъжата с лъжа, на агресията с агресия, на провокацията с провокация. Подкрепата на хората за мен бе по-важна от манипулациите и черната кампания'', допълни тя.

"От какво ме е страх? Не ме е страх от загубата, от принудата, от директните заплахи, от силовото постигане на резултат. Не съм страхлив човек. Страхът ми се изразява в думите на един от кандидатите за районни кметове, които ми заяви, че купували пред очите му гласове, полицаите също го виждат и нищо не могат да направят. От това ме е страх – че нищо не може да се направи. Видяхме как силово се склоняват хора да гласуват. Органите не реагираха на сигналите, които подавахме'', коментира Мая Манолова.

"Властта няма срам от хората и страх от закона. Близо 170 000 граждани гласуваха протестно. За първи път от 14 години имаше балотаж и гражданите поискаха истински дебат за столицата. Изговориха се открито проблемите, видяхме страха в очите на властта и дъното, до което може да достигне ', добави още тя и обяви, че за нея между първи и втори тур са гласували още 50 000 души.

"Подадохме си ръце, но това обединение без ценностите, зад които застанахме, е невъзможно. Тази нощ видяхме и друго – как може да бъде преодолян моделът на едноличната власт, видяхме пътя, по който този модел да бъде демонтиран. Гражданите имат смелост да извървим заедно този път докрай. Затова аз няма да се откажа, ще намеря начина и формата тази гражданска енергия да не бъде разпиляна, а да бъде фокусирана върху постигането на една реална цел – постигане на промяна на модела в София и в България. Това ще стане, когато чуя окончателните резултати'', отбеляза Манолова.

"Всеки човек е важен и смятам, че заедно можем и ще продължим да работим за промяната. Ще коментирам подробно, когато станат ясни окончателните резултати'', повтори още веднъж в заключение бившият омбудсман.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари