Център за анализи и маркетинг: 100% ще има балотаж

0
С над 90% вероятност балотажът ще е между Хекимян и Терзиев
С над 90% вероятност балотажът ще е между Хекимян и Терзиев

С над 90% вероятност балотажът ще е между Хекимян и Терзиев

Близо 46% от столичани са решили за кого да гласуват на предстоящите местни избори. Около 35% е подкрепата за ПП, 25,1% е тази за ГЕРБ. Отливът от ГЕРБ е по-малък отколкото този от ПП. Ролята на Ваня Григорова като компетентен и известен професионалист води до ръст на подкрепата с левицата с 12,2%.Това показа изследване на електоралните нагласи в София на Центъра за анализи и маркетинг в периода 30 септември до 3 октомври сред 1003 пълнолетни граждани по метода на пряко стандартизирано интервю "лице в лице".

Според социолога Юлий Павлов политикът с най-висок рейтинг е Мария Габриел, следвана от Николай Денков, а Радев е на трета позиция. "От кандидатите за кмет Васил Терзиев е на първо място по рейтинг с над 25%, следва го Хекимян с 21, Григорова с 18 и Лилков с 15. От институциите президентството има доверие 28%, а недоверието е 51%. За правителството има покачване на доверието и недоверието. 33,8% от гражданите, участвали в допитването, биха гласували за Терзиев, 23,7% за Хекимян, а 13,8 за Ваня Григорова. 100% ще има балотаж, а с над 90% вероятност ще е между Хекимян и Терзиев", разкри той, цитиран от NOVA.

По думите му най-големият проблем според допитаните са високите цени и високата инфлация, следвана от борбата с корупцията.София на последните местни избори са гласували около 400 000 души, очакваме по-малко на тези. Очакваме това защото на парламентарния вот също имаше по-малка избирателна активност. 1/5 от гласувалите през април, сега няма да го направят", прогнозира социологът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    dgd
    Васил Терзиев е роден на 9 юни 1978 г. Баща му Александър Терзиев е офицер от Първо главно управление на Държавна сигурност. Дядо му, на когото е кръстен, е Васил Терзиев, който е партизанин, генерал от Държавна сигурност и дългогодишен началник на нейното Трето управление (военно контраразузнаване).
  • 4
    1
    daskal
    Ужас! Подставеното гербаджийско арменче срещу издънката на цял род доносници на Държавна сигурност. Страхотен избор пред София!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари