Масови проверки за безопасността на мартениците

0
Комисията за защита на потребителите ще следи за безопасността на мартениците
Комисията за защита на потребителите ще следи за безопасността на мартениците

Димитър Маргаритов, председател на Комисията за защита на потребителите (КЗП): Ще следим за информацията и безопасността на мартениците.

Комисията за защита на потребителите (КЗП) започна проверки за правото на информация и безопасността на мартениците. Това съобщи пред Радио „София” Димитър Маргаритов, председател на институцията.

„Освен наличието на задължителната информация, включително за произхода на мартениците и поставянето на цените им на видно място, ще следим много внимателно и за тяхната безопасност. Особено когато става дума за стоки за деца, това е един изключително важен проблем, с който нашата комисия се занимава. Винаги, когато има повишаване на търсенето на стоки, които биха се квалифицирали по-скоро като рискови, ние трябва да присъстваме и да гарантираме един спокоен пазар на потребителите”, коментира Маргаритов.

„Отнасяме се отговорно към всяка кампанийна търговия в различни периоди. Имахме активно присъствие в началото на учебната година, когато разкрихме и неутрализирахме една неприятна схема при продажбата на бележници и лични карти в комплект, която вдигаше цената им многократно. Бяхме активни и по време на т.нар. „Черен петък”, когато традиционно се адресират към потребителите анонси за големи намаления и там установихме неща, които не съответстваха на действителността”, допълни ръководителят на контролния орган.  

При констатацията на водещия, че КЗП се ползва с все по-голямо доверие сред потребителите и все повече хора се обръщат към нея Маргаритов благодари за комплимента и посочи, че от негова гледна точка е оптимистично, че се наблюдават две тенденции: увеличаване броя на хората, които се обръщат към институцията, и същевременно – намаляване броя на констатираните нарушения в резултат на проверките, които също се увеличават. 

„Ние ще продължим да се стремим в най-голяма степен да сме полезни на гражданите при удовлетворяването на техните основателни претенции към търговци, които прилагат към тях различни некоректни практики. Ще полагаме усилия и да информираме обществото за основните неща, свързани с потребителската защита, защото това е един процес, който като цяло с еднаквия ритъм на игра на всички участници в него може да ни гарантира един по-спокоен, по-коректен, по-лоялен пазар”, каза още Маргаритов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари