До 3000 лева глоба за недобросъвестни търговци на автомобилни гуми

1
Започват проверки на пазара за автомобилни гуми
Започват проверки на пазара за автомобилни гуми

Започват проверки на пазара за автомобилни гуми

Комисията за защита на потребителите започва своята ежегодна кампания за надзор на пазара на автомобилни гуми. До края на ноември ще бъдат проверявани приоритетно зимните автомобилни гуми за горивна ефективност и други параметри, предава БНР.

Според европейския регламент гумите трябва да са подходящи при тежки зимни условия или в екстремни климатични ситуации, обясни членът на КЗП Константин Арабаджиев:

"Чрез използването на новия етикет ще включва класа горивна ефективност на гумата, обозначенията са от буква А до буква Е, сцепление с влажна настилка. Външният шум при търкалянето е обозначен в децибели. Използването в тежки зимни условия – това е известната пиктограма със снежинката. При условие, че гумата е пригодена за сцепление с лед, също има такава пиктограма. Глобите са от 500 до 3000 лв. за недобросъвестно поведение на търговците".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари