Масов бой в Пещера прати трима в ареста и двама в болница

0
За да овладеят масовото меле са повикани всички служители от почиващите смени на Районното управление в Пещера
За да овладеят масовото меле са повикани всички служители от почиващите смени на Районното управление в Пещера Снимка: БГНЕС / Архив

 Снощи около 23.00 часа e получен сигнал за сбиване в квартал „Луковица“, според данните имало пострадали

 Незабавно са насочени полицейски и медицински екипи. На място служителите на реда установили, че стара вражда между две групи от живущи в квартала била в основата на скандал, който бързо прераснал в сбиване, на място са се събрали и десетки жители на махалата. При влизане на едната от линейките в зоната на конфликта по специализирания автомобил са хвърляни камъни и бутилки, не са нанесени сериозни щети, няма пострадали и медицински лица.

С цел предотвратяване разрастването на напрежение, по разпореждане на директора на ОДМВР-Пазарджик, към Пещера били насочени още 7 екипа от районните управления от областта и от Зоналното жандармерийско управление в Пловдив, призовани са и всички служители от почиващите смени на районното управление в Пещера. В резултат на предприетите комплексни действия напрежението било овладяно. При извършения оглед са установени щети по стъклата на един лек автомобил, по няколко ролетни гаражни врати и външна ролетна щора.

За срок от 24 часа са задържани трима мъже на възраст между 36 и 60 години от Пещера. В МБАЛ-Пазарджик са настанени двама пострадали, които по тяхно желание тази сутрин са освободени от болничното заведение. По случаите се водят досъдебни производства за хулиганство, унищожаване и повреждане на чуждо имущество, като процесуалните действия са под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик. Работата по случая продължава, снемат се обяснения от останалите участници в скандала, както и от жители на квартала, станали свидетели на случая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари