Мъртва ли е родената в Русе криптокралица Ружа Игнатова?

5
През 2017 година Ружа Игнатова се качва на самолет за Атина и изчезва безследно
През 2017 година Ружа Игнатова се качва на самолет за Атина и изчезва безследно Снимка: Facebook

През 2017 година Ружа Игнатова се качва на самолет за Атина и изчезва безследно

История за лъжи, милиарди долари, пране на пари и безследно изчезване. Това не е сюжет за холивудски филм, а животът на Ружа Игнатова - създателката на криптовалутата One Coin. Вече 5 години родената в Русе българка се издирва от специалните служби по цялото земно кълбо. Според едни източници тя се намира на гръцки остров и е напълно неузнаваема след серия пластични операции. Според други - е мъртва. Малко хора по света знаят повече за Ружа Игнатова от германския журналист Йохан фон Мирбах, автор на документалния филм "Криптокралицата - измамата One Coin.

"Историята за мен е много интересна. Има от всичко - интелигентна жена, която работи с хора от цял свят, шейх от Дубай, служител на тайните служби от Люксембург. Също така, Ружа е и българка, и германка. Има немско гражданство, отраснала е в Шварцвалд, аз самият също идвам от там. За това историята ѝ така ме грабна", разказва той, предаде Bulgaria ON AIR.

Игнатова е родена в България през 1980 година, тя и семейството ѝ емигрират в Германия, когато е на 10 години. От малка се отличава с интелект и нестандартно мислене. Завършва право в престижния университет в Констанц, а след това магистратура в Оксфорд. През 2014 година стартира One Coin.

"Ружа Игнатова не си е представяла, че ще се превърне в глобален феномен. Според мен тя била хваната, изненадана от успеха на собственото си творение", смята журналистът от "България днес" Николай Стоянов.

One Coin е пирамида. Хората, които инвестират пари в компанията, получават бонус срещу привличането на нови клиенти. Този модел обаче е изключително неустойчив, защото рано или късно притокът на нови хора намалява.

"Схемата е била изключително добре планирана. От една страна, имаме криптовалута, която обаче реално не съществува, но вместо нея се предлагат обучителни пакети, чрез които човек да се научи как да борави с криптовалутата", подчертава Мирбах.

Една година след създаването наОnе Coin започва и активната пиар кампания за нейното популяризиране. Организацията е на сектантски принцип. Имат собствен жестов знак, всеки който е инвестирал в One Coin, става част от "семейството", а всеки, който говорят против криптовалутата, е лъжец.

Тя е наемала и ПР фирми, които са нападали критиците на One Coin. Създала е собствена машина за фалшиви новини, за да прикрива истината. Играла е много интелигентно тази игра. И до ден днешен не мога да повярвам, че цялата схема се е случвала на голямата сцена, пред очите на всички", допълни Мирбах.

Според експерти, които следят скандала около пирамидата, успехът на One Coin се дължи на имиджа, който д-р Ружа Игнатова изгражда и на начина, по който е увличала своята публика чрез обещания за бързо забогатяване.

Илюзията продължава до април 2017 година, когато Ружа Игнатова се качва на самолет за Атина и изчезва безследно. От тогава са минали 5 години, а какво се е случило с нея, можем само да гадаем.

"Има вероятност тя да е мъртва, тъй като 5 години няма никакви признаци, че е жива. Твърде много хора вече имат интерес от нейната смърт. Открихме, че мрежата за пране на пари е била използвана и за търговия с оръжия и наркотици. Също така, малко преди да изчезне, тя е преписала всичките си имоти на други хора. Сега те са много богати и също нямат интерес от нейното завръщане", твърди Мирбах.

Ружа Игнатова има трима основни партньори - маркетинговият експерт Себастиян Грийнууд и бившият служител на тайните служби на Люксембург Франк Шнайдер, който е отговарял за нейната лична охрана и я е снабдявал със секретна информация. Третият е нейният брат Константин Игнатов, който наследява империята на сестра си след мистериозното ѝ изчезване. И тримата са задържани и чакат да им бъдат повдигнати обвинения. Очаква се един ден, ако Ружа все пак бъде заловена, те да свидетелстват срещу нея.

Междувременно One Coin продължава да функционира под името One World, а офисът приема клиенти в центъра на София.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    Дан
    Мъртвите не говорят по телефона, тя се обажда веднъж в месеца.
  • 9
    3
    Пирамида
    Алчност и глупост ги погубва всички, които са се хванали на Ружината въдица.
  • 9
    2
    Бг смешки
    Няма да стане ....Бойко няма да го пипнат америкнците докато купува от тях оръжие . Иначе сте напълно прав. Всите са за затвора . Като почнеш от Бойко та да кака Цвети и тази Ружа която пък очевидно е подстанлвено лице в няква грандиозна схема на международно ниво ....
  • 10
    1
    Няма значение
    Няма никакво значение дали е мъртво или не това двукопитно чудовище от женски пол, чиито мозък добре е работил, щом е успяло да подлъже толкова много наивници! Значение обаче им КОЙ помогна на чудовището Ружа да избяга от България?! КОЙ я предупреди?! На този въпрос могат да отговорят двама души в България - Каскета и банкерката Цветелина Бориславова, която, докато беше любовница на СИКаджийския свиреп престъпник от подземния свят, открадна с негова помощ доста банки, доста бизнеси и доста милиони! Така де, циганката Ружа е била много близка с Цветелина, а Касекта отлично е знаел с какво се занимават двете хубавици! Ами, ФБР и Интерпол да арестуват СИКаджийската любовница и тя да им обади!Да арестуват и Каскета!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари