Мартин Димитров: Явят ли се заедно ДБ и "Продължаваме промяната" - печелим първото място

0
Създаването на правителство трябва да бъде цел номер 1
Създаването на правителство трябва да бъде цел номер 1

"Продължаваме Промяната" на Кирил Петков и Асен Василев ще подпише споразумение с "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!"

"Едно общо явяване между нас и тях би позволило да се спечели първото място на изборите. А това означава и мандат за съставяне на кабинет. Видяхте последните 2 пъти, когато нямаше съставено правителство. Една от причините беше, че партиите и коалициите, които получава мандатите, не си свършиха работите", каза депутатът от "Демократична България" Мартин Димитров в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му би била страхотна перспектива, ако те са мандатоносители.

"Създаването на правителство трябва да бъде цел номер 1. Едно такова обединение категорично ще претендира за първото място. Всеки, който е казал "Не", аз му казвам много внимателно да премисли. Ние от "Демократична България" ще направим нашия максимум. Видяхте социологията, че има перспектива да се борим за второто място", допълни Димитров от ефира на Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че от партията му ще седнат на масата за преговори.

"Този път трябва да има правителство и то не на базата на това всички да бъдат включени. А правителство, което да е проевропейско, принципно. Дали ще направим коалиция с тях, което изглежда все по-трудно, или след изборите ще говорим с тях - те са наш партньор. Има хора, които си играят с държавата. Този трети път не трябва да има игри, всеки трябва да направи максимума, сигурен съм, че "Демократична България" ще го направи", подчерта бившият народен представител.

Мартин Димитров е категоричен, че всеки трябва да поеме отговорност следващият кабинет да бъде съставен.

"БСП получиха два пъти мандата и каква я свършиха? В политиката има правила. И тук правилото е, че този, който е получил мандата, носи отговорност. Не може някой друг да му е виновен. Те нищо не направиха. Затова е много важно да се бием за второто място", отсече той.

На въпрос колко е важно "Демократична България" да издигне свой кандидат за президент, Димитров отговори: "Тези въпроси се обсъждат на ниво ръководства. Ние трябва да издигнем или много силен кандидат, или в това няма необходимата политическа логика. Аз лично с Радев имам много сериозни различия. Той подкрепи проекта "Белене". Кандидатът на "Демократична България" трябва да бъде с такъв профил, че да отиде на втори тур".

Мартин Димитров припомни, че България е на последно място по доходи в ЕС.

"Корупцията достигна до такива нива, че няма органи, които да санкционират и се наложи американците по закона "Магнитски" да предприемат мерки. ГЕРБ за 12 години не построиха газовата връзка с Гърция. Ако беше построена - днес токът щеше да бъде по-евтин", настоя той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари