Мария Оряшкова: Нямаш ли воля, тя не се тренира, тя се изпитва!

0
Да се откажа от спорта беше едно от най-трудните неща, призна световната шампионка
Да се откажа от спорта беше едно от най-трудните неща, призна световната шампионка

Да се откажа от спорта беше едно от най-трудните неща, призна световната шампионка

Многократната световна и европейска шампионка по самбо Мария Оряшкова говори пред Gong.bg след отпадането си от телевизионното предаване "Игри на волята". В края на участието си тя обяви, че слага край на състезателната си кариера.

За „Игри на волята“ се подготвям 20 години сигурно. Тук трябва да си много по-комплексен, много по-издръжлив. Ако трябва да се подготвя за едно световно, ще се подготвя за един ден, в който трябва да изляза и да покажа какво мога. Тук трябва да излизам всеки ден на арената и да показвам какво мога, но не в едно нещо, а да си добър навсякъде. Физически трябва наистина много добре да си подготвен, постарах се и дадох всичко от себе си да го направя", разказа Оряшкова за участието си в предаването.

Всеки идва с цел какво иска да направи. Всеки може да тренира всички качества, да направи страхотна сила, издръжливост, да се подготви страхотно на пъзелите, но нямаш ли сърце...затова е „Игри на волята“. Нямаш ли воля, тя не се тренира, тя се изпитва. Ако искаш да изпиташ волята си – арената е мястото. Нито е залата, нито е стадионът. Там изпитваш воля за 1 компонент, тук изпитваш волята на хиляди проценти, на стотици игри и компоненти и страхове“, допълни тя.

Славната ни шампионка признава, че е готова отново да се впусне в приключението "Игри на волята": „Тръгвайки от арената и виждайки за последно пясъка си казах „Леле, All Stars има, дали биха ме извикали?“На момента приемам.

След това тя говори за отказването си от спорта и как е взела решението да го направи именно на арената.

Да се откажа от спорта беше едно от най-трудните неща. Да знаеш кога и къде е границата, идвайки тук аз бях наясно. Не исках да го призная, исках да го призная първо пред себе си и след това изведнъж реших да го споделя на арената, защото този екип, с който изкарах толкова време някак ме предразположи да кажа край на състезанията извън арената. Радвам се, че това беше моето последно състезание, наистина не съм го обмисляла, тук нещата стават от само себе си. Тук си истински. Излизайки на арената днес, не мислех, че мога да загубя. Не мислех, че ще кажа край. Никой освен близките ми не знаеше, че обмислям това решение. Трябва да си твърд и да знаеш какво искаш от живота. Мисля, че дадох всичко, което можах на спорта. Той ми даде също толкова много на мен. Време е за друг етап от живота, искам да съм разумна и да не си губя годините в преследване на нещо, което може да се случи, може да не се случи“, сподели Оряшкова.

Имам много неща в главата. Искам да имам клуб за бойни спортове. Искам да съм преподавател в университет, да предам опита си на децата. Да имаме едно по-здраво поколение. Стига вече само с тия пари, да се чудиш как да изкараш повече. Постоянно ме питат дали ще стана треньор. Вече мога да кажа спокойно – да, ще стана треньор. Обичам да се отдавам на нещата на 100%, обичам да се готвя, когато идвам в „Игри на волята“ да съм на 100% тук, сега е време за други 100% в живота ми“, завърши тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари