Мария Габриел излезе в неплатен отпуск като еврокомисар

1
Докато Габриел е в отпуск, нейните задължения ще бъдат поети от заместник-председателите на ЕК
Докато Габриел е в отпуск, нейните задължения ще бъдат поети от заместник-председателите на ЕК Снимка: Фейсбук

Това съобщи Европейската комисия

Еврокомисарят Мария Габриел е разговаряла във вторник с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и от днес е в неплатен отпуск. Това съобщи говорител на Европейската комисия на пресконференция в отговор на въпроси, свързани с номинирането на Габриел за министър-председател, предава БТА.

Докато Габриел е в отпуск, нейните задължения ще бъдат поети от заместник-председателите на ЕК Маргрете Вестагер и Маргаритис Схинас. Комисията ще съобщи за тези промени на Европейския парламент и на Съвета на ЕС, добави говорителят.

„Няма да предполагаме какво следва и какви стъпки биха били нужни по-нататък. По принцип процедурата за определянето на кандидати за еврокомисари предвижда всяко правителство да направи предложение - българските власти трябва да изпратят предложение", заяви говорителят, попитан какво би последвало, ако Габриел бъде утвърдена за премиер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Иван
    Тази и премиер,тя е тъпа тиква!Боже,хептен пропадане!
  • 7
    1
    Аз пък
    От дядо си знам: когато някой реши да направи нов бардак не сменя креватите, а курвите. Засега няма НИКАКВА промяна!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари