Мъничката Калина се прибра у дома след успешна трансплантация в чужбина

4
Възстановява се добре и черното ѝ дробче работи, похвали се майката на момиченцето
Възстановява се добре и черното ѝ дробче работи, похвали се майката на момиченцето

Бебчето Калина се завърна във Варна след успешна чернодробна трансплантация в Германия.

"След няколко дълги и трудни месеца в Хамбург, ние се прибрахме в България и сме щастливи да сме си вкъщи", сподели майката на Калина.

Малката Калина получи шанс за живот

Ето и целият ѝ разказ за преживяното и състоянието на момиченцето:

"Здравейте, приятели! След няколко дълги и трудни месеца в Хамбург, ние се прибрахме в България и сме щастливи да сме си вкъщи.

В изминалите месеци след трансплантацията бебе Калина се възстановява добре и черното й дробче работи. Тя започна да се храни нормално и да наддава тегло, обръща се по коремче, играе си и се усмихва много. Обичаме я безкрайно много и й се радваме всеки ден!

Проследяване на състоянието на Калина и редовни изследвания в България се провеждат в СБАЛДБ "Проф. д-р Иван Митев" в София няколко пъти в месеца.

Последните изследвания на чернодробните показатели са нормални и няма повишения. Това, което ни притеснява в момента е понижения албумин и общ белтък. Едно от последните изследвания показа, че Калина има чревна загуба на белтъци. Все още не знаем каква е причината за този проблем и дали има връзка с трансплантацията. Наложи се с Калина да останем една седмица в СБАЛДБ "Проф. д-р Иван Митев", за да й направят още изследвания, гастроскопия и биопсия. Резултатите ще станат ясни тази седмица, а ние се молим всичко да се оправи. В момента тя се чувства добре и този проблем не й се отразява видимо. Според лекарите причината за това трябва да се установи възможно най-бързо, за да не се влоши състоянието й.

В момента Калина приема няколко лекарства, най-важните от които са имуносупресора Циклоспорин и Преднизон (кортикостероид). Те потискат имунната й система и предотвратяват отхвърлянето на черния дроб. Надяваме се постепенно с времето лекарствата да намаляват и да избегнем други увреждания и странични ефекти.

Силно се молим малката Калина да е винаги здрава и нека най-трудното в живота й да е вече минало.

Изпращаме ви много усмивки от бебе Калина!"   

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари