Малолетната майка на бебето се учила от интернет как се ражда

0
До шест месеца Димитър ще бъде вписан в регистрите за осиновяване
До шест месеца Димитър ще бъде вписан в регистрите за осиновяване Видео: TV7

Съученици на 14-годишната Антония и 17-годишния Христо от казанлъшка елитна гимназия са в шок след новината за изоставеното от тях новородено бебе в контейнер за смет. Момченцето вече е при приемно семейство извън Казанлък.

Непълнолетната майка на бебето се намира в болницата в Казанлък с тежка следродилна депресия. Според лекуващият я лекар момичето е било подложено на изключително стресови обстоятелства и най-вероятно затова е взела това крайно и неправилно решение.

По случая вече е образувано досъдебно производство по член 137 от Наказателния кодекс. Установен е и бащата на изоставеното бебе. И двете деца са от добри семейства и без видими проблеми. 

След като екипът на родилно отделение на казанлъшката болница даде име на намереното в кофата за боклук момченце, Димитър вече има и презиме и фамилия, които са му дадени по служебен път. Малкият Митко вече има приемно семейство, което не е от родния му град. До шест месеца ще бъде вписан в регистрите за осиновяване.

За раждането е помогнал бащата, гледали са как да го изродят от интернет. Пъпната връв е отрязана с ножица. След раждането момичето е изпрало одеялата и дрехите си. Познати описват младите родители като добри и свестни деца. Момичето изглеждало по-затворено и плахо. След като екипът на казанлъшката болницата даде име на детето, то вече има презиме - на служител от болницата, и фамилия - на улицата, на която е намерено.

"Тя не е виновна, ние сме готови да й помогнем. Вярваме, че проблемът е породен от това, че тя е била затворена в себе си", каза директорът на болницата в Казанлък д-р Кети Маналова.

Майката на невръстния Димитър отказва да признае, че му е такава. Тя е настанена в казанлъшката болница в тежка следродилна депресия. Там момичето постъпва с болки, тъй като плацентата й не е била отстранена.

Майката Антония Г. е деветокласничка в Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм в града на розите. Бащата - Христо Календжиев, с прякор Мутрата, е от същото училище, но е две години по-голям. Според Фейсбук профилите им двамата имат връзка от три години. В началото на 2014 г. 15-годишното момиче забременяло от приятеля си и решило да задържи детето. За целта се наложило да крие от разведените си родители и учители в школото, пише "Телеграф".

В последните месеци на предишната учебна година обаче започнало много да си личи, че девойката чака бебе. За да разсее съмненията, тя обяснявала на всички, че качва главоломно килограми, защотко пиела от хранителните добавки и анаболните стероиди на приятеля си, който бил фен на фитнеса. Дори твръдяла пред съучениците си, че стероидите са развалени и некачествени. 

Антония не е посещавала гинеколог никога до момента на раждането. Родила в дома си в присъствието на приятеля си, след което двамата изхвърлили плода в контейнер за боклук в западната част на Казанлък, увито в тениска и блуза и поставено в раница. После ученичката отишла в местната болница с кръвоизлив, където я хоспитализирали. Единадесетокласникът Христо пък директно отишъл да се предаде в полицията. Там признал, че е акуширал детето и е срязал пъпната връв с домакинска ножица. Въпреки признанията, той е непълнолетен и не могат да го задържат. 

В момента Антония е под лекарско наблюдение. Според говорителят на местната прокуратура Антония Спасова деветокласничката може да получи тригодишна ефективна присъда за захвърлянето на детето. Бащата също ще бъде подведен под отговорност. 

Източник: tv7.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари