Малкият Коко се нуждае от нашата помощ

0

За осма поредна година отбелязваме Световния ден за информираност за аутизма.

Целта е да се насочи общественото внимание  към темата и към превръщането на аутизма в глобален здравен проблем. Една от идеите е да бъде насърчено ранното диагностициране и интервенция, които са от основно значение за успешното развитие на децата от аутистичния спектър.

Днес ще ви напомним и за малкия Коко.

Калоян Казаков е на 3 години от аутистичният спектър. Родителите му събират пари за процедури с хипербарна оксигенация , елетростимулация, звуковастимулация.

На детето са направени 80 процедури с барокамера , 15 звукова и 20 електро. Семейството е от Шумен, а в градът няма такива терапии, най-близката се намират във Варна. Това е свързано с още разходи за транспорт средно на ден е около 30 лв Коко има и хранителни непоносимости (глутен , лактоза, яйце и ядки), както и тежки метали (живак). Той е на строга диета и хранителни добавки, които още повече отежняват положението на семейството.

Това са непосилни разходи за семейството. Коко има и още 2 братчета Александър на 5 г. и Николай на 2г. За една година ще са нужни около 20 000 лв само за терапии.

Все който иска да помогне на момченцето може да направи дарение на тази сметка:

ПроКредит Банк

BIC: PRCBBGSF

IBAN: BG89PRCB92301049318117

Калоян Пейчев Казаков

Paypal - [email protected]

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари