Малчугани от ЦДГ „Зора“ мериха сили в спортни игри

1

На 18 май, в ЦДГ „Зора“ се проведе спортен празник, реализиран с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“, в рамките на програмата „Русе – Европейски град на спорта 2016“.

Възпитаниците на детското заведение бяха разделени на два отбора- „Светкавица” и „Ураган”. В продължение на час те премериха сили в състезателни игри, които включваха елементи от лекоатлетическите дисциплини: бягане, дълъг скок и троен скок, както и майсторско управление на велосипед. В игрите се включиха и деца със специални образователни потребности, които имаха за задача да задържат топка върху „парашут”.

Специални гости на празника бяха спортисти от Спортен лекоатлетически клуб „Дунав“ и известният русенски лекоатлет Евгени Игнатов, който е най-добър в бягането на средни и дълги разстояния за всички времена. Под ръководството на Евгени Игнатов батковците  от клуба демонстрираха основни техники при бягането. Пред родителите, децата и гостите бяха представени спортните постижения на лекоатлети от град Русе.

Малчуганите получиха медали, грамоти и лакомства за отлични спортни постижения.

Целта на проекта е да насърчи децата от ЦДГЗора“ да изпитат удоволствие от движението и да бъдат мотивирани за системни спортни занимания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари