Малчугани от ДГ "Снежанка" се забавляваха със спортни игри

0
Състезатели от различни русенски клубове демонстрираха пред възпитаниците на градината спецификите на отделни спортове
Състезатели от различни русенски клубове демонстрираха пред възпитаниците на градината спецификите на отделни спортове Снимка: Община Русе

Състезатели от различни русенски клубове демонстрираха пред възпитаниците на градината спецификите на отделни спортове

Повече от 350 деца, родители и целият екип на ДГ "Снежанка" откриха своя "Весел спортен празник" на спортното игрище на комплекс „Олимпия“.

Спортният празник започна със разгряване и танци, а след това децата от най-малките групи показаха нагледно, че знаят правилно да рециклират отпадъците.

Състезатели от различни русенски клубове демонстрираха пред възпитаниците на градината спецификите на отделни спортове като бадминтон, волейбол, спортна гимнастика, борба, ушу, канго скокове. Децата наблюдаваха демонстрациите с голям интерес, съобщиха от Община Русе.

В следобедните часове децата ще продължат със спортните и състезателни игри, но вече в двора на своята детска градина. Към тях ще се включат активно и техните родители и целият екип на ДГ „Снежанка“.

На събитието присъства и заместник-кметът и председател на управителния съвет на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ Златомира Стефанова.

Концепцията на проекта на детската градина стимулира подрастващите и техните семейства за активното им включване в разнообразни спортни дейности. Педагогическият екип на учебното заведение се стреми да приложи нов подход за разширяване на детския кръгозор, да улесни достъпа на най-малките до знание чрез спорт и игри.

Събитието е втора част от проекта на детската градина "Деца с големи сърца - доброто започва от нас", който е част и от инициативата на Сдружение "BG Бъди активен" - „Спорт без отпадъци“. Проявата тази година се осъществява с финансовата подкрепа на Общинска фондация "Русе - град на свободния дух".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари