Македонка и германец следят подготовката на вота в Русе

0
Русе е един от градовете, в които БДИПЧ ще има свои наблюдатели
Русе е един от градовете, в които БДИПЧ ще има свои наблюдатели

Наблюдатели за предстоящите предсрочни избори от Бюро за демократични институции и права на човека от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа “ОССЕ” посетиха вчера Русе.

Даниела Малиянска – Митевска от Република Македония и Андреас Кунерт от Германия са в града за да се запознаят и да проследят каква е организацията около подготовката на изборите.

Русе е един от градовете, в които БДИПЧ ще има свои наблюдатели. Останалите градове са София, Бургас, Плевен и Пловдив. По време на срещата с областния управител Симеон Иванов те са получили уверение, че всички дейности определени като задължение на областната управа са изпълнени или се изпълняват в срок.

Симеон Иванов е поканил двамата наблюдатели да присъстват на обучение, организирано от Централната избирателна комисия /ЦИК/ за Районните избирателни комисии /РИК/, с участието на РИК – Русе, кметовете на общини /ръководителите на общинските организационно – технически екипи/, ТЗ ГРАО, ОД МВР – Русе, РД „Пожарна безопасност и защита на населението” и Информационно обслужване АД София, клон Русе .

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари