Майката на Ана-Мария: Всички институции закъсняха адски много

0
Насроченият за днес гинекологичен преглед на детето се отлага
Насроченият за днес гинекологичен преглед на детето се отлага

"Всички институции закъсняха адски много с реакцията си. Едва вчера от полицията, Агенцията за закрила на детето и Министерството на образованието се свързаха с мен", каза пред камерата на NEWS7 майката на 13-годишната Ана-Мария, която вероятно е станала жертва на сексуално насилие в училище.

Насроченият за днес гинекологичен преглед на детето се отлага. Майката внесе молба в 6-о РУП за това, тъй като малката е изключително изнервена и на този етап искат да спестят действия, които допълнително да влошат емоционалното й състояние.

"Искаме първо да направим консултация с психотерапевт от клиника "Свети Никола" към Александровска болница, д-р Хенриета Манолова, която от години следи състоянието на Ана-Мария. След нейната среща с Ана да пристъпим към подобен тип действия", подчерта Благовеста.

Забавихме всички срещи с терапевти и психолози, които да работят с Ана, защото вярвахме на институциите, че е наложително да не бързаме да работим с нея, за да не попречим на специалистите при разкриването на случая, обясни тя защо досега не са направили такъв преглед.

Жената е категорична, че не трябва да се мълчи за подобни случаи, защото никой няма право да отнема детството на децата - пък били те и с някакви проблеми.

Източник: Агенция Кросс
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари