Майка търси футболни фенове: Вие сте ангели! Спасихте сина ми!

0
Алма иска да се запознае със смелчаците, помогнали на сина ѝ да излезе изпод руините
Алма иска да се запознае със смелчаците, помогнали на сина ѝ да излезе изпод руините Снимка: Reuters

Алма иска да се запознае със смелчаците, помогнали на сина ѝ да излезе изпод руините

На 29 декември Хърватия беше разтърсена от тежко земетресение. Дни преди новата 2021 г. животите на хиляди хора в страната се преобърна. Част от тях загубиха близки, други завинаги ще си спомнят за трусовете.

Именно в тези моменти е време за смелост. Като тази на феновете на футболния "Динамо" Загреб от групата "Бед Блу Бойс" (БББ). Само час след труса те успяха да се организират и да тръгнат към засегнатите градове, нарамили продукти от първа необходимост и лопати, информира bTV.

Колко важна е тази помощ? Отговорът дава съобщение, изпратено до представители на БББ. А в него една жена моли само за едно - да се запознае с човека, спасил живота на сина ѝ. Алма Шимич от град Петриня разказва, че именно феновете първи са се притекли на помощ, след като чули виковете на затрупаното дете, което се опитвало да поправи покрива на къщата им, пострадала от природното бедствие.

"Първо, огромно БЛАГОДАРЯ на всички вас, добри момчета! Аз съм майка на едно дете, което вчера спасихте в Петриня. Не знам точно кой от вас го е направил, защото в същото време бях в задръстването пред Петриня. Синът ми падна, докато поправяше покрива на нашата къща на ул. Артур Туркулин 37Б - на същата, на която вие чистехте с лопати. След като е извикал за помощ, вие сте се отзовали и сте извикали Бърза помощ. Един от вас ми се обади от мобилния телефон на сина ми, но не знам кой. Искам да знам на кой от вас една майка дължи целия си живот! Спасихте сина ми, почистихте улицата, почистихте около къщата ми. Вие сте ангели! Отговорете ми, за да знам кой е спасил сина ми!

Благодаря ви безкрано!

Майка от Петриня"

Случката е от 30 декември, пишат от БББ и молят всеки, който е присъствал на инцидента, да се свърже с тях.

Молбата на Алма Шимич идва часове, след като началникът на Гражданска защита Дамир Трут заяви, че футболните фенове неправилно са се отзовали първи на мястото на труса и с действията си по-скоро са попречили.

Футболните фенове в Хърватия продължават да помагат с набиране на най-необходими неща за пострадалите хора. Още в първите часове след труса те успяха да организират няколко камиона, които да доставят храна, вода, дрехи, палатки и спални чували в Петриня, Сисак и близките села.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари