Майка и синът ѝ живеят над 20 години без документи у нас

2
Двамата са от Узбекистан и действията по депортацията им не спират
Двамата са от Узбекистан и действията по депортацията им не спират Видео: NOVA

Двамата са от Узбекистан и действията по депортацията им не спират

Майка и син от Узбекистан, които живеят в страната ни вече 22 години, прекараха два месеца в мигрантския лагер в Бусманци. И двамата са без документи и са заплашени от задържане при всяка рутинна полицейска проверка. На практика, за държавата тези хора не съществуват, отбелязва NOVA.

Причините да не могат толкова дълго време да си извадят документи са много – лични, семейни, финансови. Съществува обаче и административен вакуум, когато става дума за хора като тях, които много дълго са живели в страната ни, но не могат да се върнат в страната, от която идват, за да могат да си оправят документите, обясни журналистът Мария Йотова.

25-годишният Данил не може да завърши образованието си и да работи.

А тази седмица двамата отново получиха отрицателен отговор на молбата си за международна хуманитарна закрила. Действията по депортацията им не спират.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари