Mагистралата Русе - Велико Търново ще засегне град Мартен

4
21 села и един град в Русенска област ще бъдат засегнати от проекта на трасето Русе – Бяла
21 села и един град в Русенска област ще бъдат засегнати от проекта на трасето Русе – Бяла

21 села и един град в Русенска област ще бъдат засегнати от проекта на трасето Русе – Бяла и обхода на град Бяла.

Публикувана е заповед за проект на подробен устройствен план – парцеларен план за автомагистралата Русе - Велико Търново, сочи справка на сайта на МРРБ.

В заповедта се посочва, че съгласно заданието на проектирането ще бъдат засегнати землищата на три населени места в община Русе - град Мартен и селата Николово и Басарбово.

Корекции ще има в землищата на община Иваново - селата Красен, Божичен, Щръклево, Пиргово, Кошов, Тръстеник и Мечка. В Две могили засегнатите територии са около Бъзовец и Батишница, в община Борово - Екзарх Йосиф, Горно Абланово и Обретеник. В община Ценово три села ще претърпят промени - Белцов, Пиперково и Долна Студена. Пет кладенци, Стърмен, Полско Косово и Пейчиново са засегнатите села в община Бяла.

Следва да бъдат извършени инженерно-геоложки и хидрогеоложки проучвания. В случай, че се засягат горски територии ще бъдат спазени условията на Закона за горите.

След като подробния устройствен план бъде готов, той ще бъде внесен за разглеждане от Национален експертен съвет по устройство на територията към МРРБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари