Сръбски журналисти: Магазините са пълни с черен хляб, който е боядисан

38
След потапянето на боядисания черен хляб във вода, той побелява
След потапянето на боядисания черен хляб във вода, той побелява

След потапянето на боядисания черен хляб във вода, той побелява

Ядем "черен" хляб, който е по-скъп, за да се храним здравословно. Но под прикритието на здравословна храна ни продават продукти, които са далече от това, за което се представят, пише e-zdravey.com

Пием плодови сокове, които нямат нито грам плодове в тях, ядем неща, при които няма връзка между написаното на етикета и това, което го има в продукта, а сега това се случва дори и с хляба.

Сръбски журналисти купили хляб от един от най-продаваните видове черен хляб в Сърбия. И решили да информират гражданите да внимават какво купуват.

Именно те направили експеримент с филийки от популярния черен хляб, като го сложили в купа със студена вода и само за две минути хлябът побелял - което е доказателство, че това не е черен хляб, а за обикновен бял хляб боядисан с изкуствени оцветители.

На етикета на производителя не пише, че продуктът съдържа изкуствени оцветители, но това е очевидно, тъй като хлябът дори и след накисване във водата би трябвало да остане черен.

Освен, че се мамят купувачите, това е и сериозно обезпокоително, защото може да е вредно за здравето на хората.

Представете си някой да е алергичен към изкуствени оцветители в храните, си купува "здравословен" черен хляб, да получи алергия и да не знае от какво?

Да не говорим, че изкуствените оцветители могат да повишат нивото на кръвната захар, а това е опасно за диабетици, на които им се препоръчва консумация на черен хляб. Те купуват черен хляб и въпреки това захарта отново се покачва.

Според експерти истински черен хляб или брашно, от което да се прави, е много рядко да се намери.

Факт е, че производството на този тип брашно у нас е много малко, но как тогава магазините са пълни с черен хляб?

На всички етикети трябва задължително и без изключения трябва да пише какво точно съдържа хлябът, какви добавки, да се указва, ако има изкуствени оцветители, защото има хора, които са алергични.

Инспекциите би трябвало да се по-активни.

Потопете парче черен хляб в студена вода, ако е боядисан, веднага ще стане бял.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -9
    14
    Юсеин Юсеинов
    Е,потапям,потапям...вече четири филии потапям,все черни си стоят....двете филии са от вчера...и те са си черни....не се вижда нещо да избеляват...Кой ги измисля тия глупости,незнам....Те доскоро и кафе казваха,че слагат,сега пък оцветители...аве глупости след глупости...Сякаш тия,които ги произвеждат,а и техните познати и роднини,нали и те ядът от тоя хляб...Аве глупостите нямат край...
  • 3
    13
    Иван
    От три години не ям хляб и съм много добре. Ям месо,зеленчуци, плодове. Това е! Избягвам саламите и кренвиршите. Който разбира тука се спира!!!
  • 31
    12
    Любо
    Да..А вие всички български журналисти пишете ,че някоя голяма верига продавала менте сирене ,напитки и тнт. и все не казвате името . Но ако баба Гинче продава на пазара доматки от двора за 2лв и е без касов апарат ще и напраеите родословно дърво. Пълни въшкари сте.
  • 10
    11
    Веселина
    Редно е в заглавието да се добави "Сърбия " ,както става ясно в третия абзац на статията! Аз мога категорично и отговорно да ви успокоя, че в най- големия хлебозавод в България, няма оцветители и консервати! Даже потребител Караджата е цитирал и вида хляб 😀
  • 7
    10
    Свети
    За хляба ужас
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари