Магазинерка: Хората обедняха, все по-малко купуват

0
Клиентите признават, че все по-често им се налага да се лишават от колбаси, млечни продукти и месо.
Клиентите признават, че все по-често им се налага да се лишават от колбаси, млечни продукти и месо.

Клиенти признават, че все по-често им се налага да се лишават от млечни продукти и месо

Данъкът добавена стойност на плодовете и зеленчуците ще остане 20%. Въпреки това производителите смятат, че няма опасност от сериозно покачване на цените тази година, но казват, че клиентите на зеленчуковия пазар стават все по-малко.

"Хората много обедняха. Все по-малко купуват. Беден народ, работата не отива на добре", посочи магазинерка пред Bulgaria ON AIR

"Много скъпо е всичко. Не знам хората как карат. В момента на мен ми идва да взема тоягата и да изляза на улицата", каза един от потребителите.

Въпреки че депутатите подкрепиха на второ четене в комисията нулево ДДС за някои видове хляб, и производители, и потребители са скептични, че това ще се отрази на крайната цена на продукта.

"Не можем да настигнем цената на брашното. Много се съмнявам, че ще се намали цената, освен тези, които имат собствени мелници", каза производител.

Въпреки желанието на някои производители, намалението няма да е повече от 5-10%.

"Могат да го махнат ДДС-то и хлябът пак да остане скъп. Няма да повлияе. Има голяма спекула, има голяма инфлация, породена и от цената на горивата", посочиха потребители.

Дори да има намаление в цената на хляба, потребителите смятат за недостатък, че мярката няма да се отрази върху всички видове на пазара. Тя ще засегне белия, типовия и тип "Добруджа", но не и тези, за които се смята, че са по-полезни за здравето.

Клиентите признават, че все по-често им се налага да се лишават от колбаси, млечни продукти и месо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    до 2
    Че какво ни е пазарното, бе муцка? Тук имаш и мафия и монопол. Цените са каквито кажат, ч е трябва да са.
  • -2
    2
    Уокър Джени
    Спекула на кое бе муцка? В пазарно стопанство няма дефиниция "спекула". Има търсене и предлагане. В магазин кашкавала ми удря 20 лева и отгоре, но в турски магазин в Русе ми е 10 лева. Да бе, турския магазин срещо ЖП гарата.
  • 6
    1
    джони уокър
    Има само голяма спекула.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари