Людмил Киров: Целта пред отбора е да остане в професионалния футбол

0
С този състав максимумът, който достигнахме в есенния полусезон, е десета позиция във Втора лига, каза треньорът на ФК "Дунав"
С този състав максимумът, който достигнахме в есенния полусезон, е десета позиция във Втора лига, каза треньорът на ФК "Дунав" Снимка: БТА

С този състав максимумът, който достигнахме в есенния полусезон, е десета позиция във Втора лига, каза треньорът на ФК "Дунав"

"Целта пред Дунав (Русе) е да остане в професионалния футбол. По тази причина са ни необходими футболисти на всяка една позиция - от вратар до нападател", каза треньорът на русенския тим Людмил Киров, цитиран от БТА.

Дунав завърши есенния полусезон на десета позиция в класирането на Втора лига.

"С този състав това е максимумът, който успяхме да постигнем", каза Киров.

Отборът е във финалната фаза на привличане на четирима нови футболисти. Става дума за перспективни млади състезатели, но със сериозен опит в професионалния футбол на ниво Първа и Втора лига.

Началото на зимната подготовка ще бъде поставено на 4 януари идната година.

"Почти сигурно е, че ще имаме лагер, който ще бъде в Сандански - от 22-и до 30-и януари. Там са предвидени контроли с Вихрен 1925 (Сандански) и със Спартак (Плевен). Уредени са също приятелски срещи с Добруджа в Русе - на 14 януари, с Черно море във Варна - на 4 февруари", обясни треньорът.

Киров каза още, че има футболисти, с които клубът се е разделил, а с други това тепърва предстои. В отбора няма да играят вече Кристиян Върбанов и вратарят Винченцо Ангелов.

"Ангелов бе с нас още от първия сезон в Трета лига и заедно с Цветелин Енчев бяха основните вратари на отбора. За съжаление още в края на полусезона Винченцо Ангелов реши да се завърне обратно при своите близки в Германия. Желаем му успех във всяко едно начинание и благодарим за всичко, което направи за нашия отбор. Кристиян Върбанов също бе част от отбора от началото на тази година. На него също благодарим за изявите с екипа на Дунав и му пожелаваме успех в бъдещите планове и изяви", заявиха от русенския клуб.

От там обясниха, че Мирослав Будинов се възстановява успешно от своята контузия и ще бъде наличен за началото на подготовката. Мартин Костадинов също вече тренира. В отбора се е завърнал и Денислав Минчев, който отсъства през почти целия есенен дял заради здравословен проблем.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Лудия
    За съжаление беше пределно ясно, че след завръщането ни в Б група основната цел пред отбора ще бъде оцеляване при професионалистите. Жалко, че основни играчи си тръгват по една или друга причина и ще липсват определено. Според мен трябва да се запази ядрото от момчета, които са от Русе иначе Дунав ще бъде обезличен. Треньорът носи пълна отговорност за организационно техническите решения в клуба докато е начело. Само Дунав.
  • 4
    1
    Гост
    Трябва да се играе. Добрите играчи стрували пари, но няма как по западен тертип с празен портафел. Едно време бяхме по соц тертип, но имахме футболисти, които не са и чували за сумите, които се получават от днешните играчи, ама играеха с мерак и със сърца. Искам да кажа, че парите не са единственият стимул.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари