Футболистите на "Дунав" Русе започнаха зимната си подготовка

2
Фенове отличиха с приз футболиста Теодор Костов, победител в анкетата сред запалянковците за отбелязан най-красив гол през есенния сезон
Фенове отличиха с приз футболиста Теодор Костов, победител в анкетата сред запалянковците за отбелязан най-красив гол през есенния сезон Снимка: БТА

Фенове отличиха с приз футболиста Теодор Костов, победител в анкетата сред запалянковците за отбелязан най-красив гол през есенния сезон

"Целта през зимната подготовка е Дунав да вдигне нивото си на игра с 30-40 процента. Убеден съм, че ще го постигнем". Това каза треньорът на русенския тим Людмил Киров, цитиран от БТА.

Втородивизионният отбор започна днес зимната си подготовка с 23 полеви футболисти и с трима вратари. Сред тях са и две нови попълнения - стражът Дамян Дамянов и офанзивният флангови играч Мехмед Сабри.

"Всички футболисти са здрави, като ни чака много работа", каза Киров.

Той обясни, че на проби в отбора е и централният защитник Станислав Митев.

"Ще имаме минимум още двама нови футболисти - централен защитник и крило, с които водим преговори. Ще търсим и други попълнения. Приоритет са ни българските играчи, като се оглеждаме и за чужденци", обясни треньорът на Дунав.

По думите му пред отбора няма поставена точна цел, като ще се играе мач за мач.

"Най-важното за мен като треньор е, че работя в страхотен екип. Убеден съм, че всички вървим в правилната посока", каза Киров.

Техническият директор на русенци Светлин Симеонов коментира, че отборът се справя добре във финансово отношение. "Всеки месец имаме бюджет, който е регламентиран. Засега се справяме добре. Имаме договори с рекламодатели. Имаме и подкрепата на много хора. Водим преговори с нови спонсори - с четири фирми. Целта пред отбора е да се представяме добре", каза Симеонов.

Преди началото на първата тренировка на стадион "Дунав" в Русе днес фенове отличиха с приз футболиста Теодор Костов, който е победител в анкетата сред запалянковците за отбелязан най-красив гол през есенния сезон в мача срещу Спартак (Плевен). Йордан Димитров получи статуетка за най-добър играч.

По време на подготовката си Дунав ще изиграе шест контроли. Първият спаринг е на 14 януари срещу Добруджа в Русе. Четири дни по-късно русенският тим ще гостува на Лудогорец II в Разград.

Футболистите на Дунав ще бъдат на лагер в Сандански от 22-и до 30-и януари. Там ще бъдат изиграни две контроли - срещу Спортист (Своге) и Вихрен (Сандански). Следват мачове със Спартак (Плевен) на 1-ви февруари и с Черно море във Варна на 4-и февруари.

Дунав заема десетото място във Втора лига с 22 точки от 17 изиграни мача.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари