Любомир Аламанов: Продаването на фалшиви сертификати е гнусно престъпление!

0
Рано или късно невинни хора могат да загубят живота си, заяви комуникационният експерт
Рано или късно невинни хора могат да загубят живота си, заяви комуникационният експерт Снимка: news.nbu.bg

"Продаването на фалшиви сертификати е гнусно престъпление, като продаването на фалшиви шофьорски книжки - рано или късно невинни хора могат да загубят живота си."

Това пише в профила си във Фейсбук комуникационният експерт Любомир Аламанов.

Повод за думите му е разкритието на Нова телевизия на схемата с фалшиви сертификати, в която е замесен и кандидат за народен представител от НФСБ.

Лекар и медицинска сестра са издавали десетки фалшиви сертификати. Основно движещо лице - политик. Патриотар, бивш управляващ. Лицата на позора.

Надявам се, че всички институции ще се задвижат и ще има скорошни арести. Като цяло, тези нещастници спомагат за разпространението на вируса и продължаването на нуждата от тежки мерки. Във време на извънредна епидемична обстановка подобни действия може да се определят като мародерство.

Надявам се, че съответните браншови организации ще се задействат. Лекарите, медицинските сестри, здравните работници са нашата опора в тази пандемия. И ако им нямаме довери, то на кого да имаме? Ако те като лидери на мнение не вдъхват довери в науката, то кой?“, пита реторично Аламанов.

По думите му в момента най-важните лидери на мнение са медицинските лица, учителите, полицаите, администрацията, духовните водачи.

И не гласувайте за патриотари, за бивши управляващи, за популисти и лъжци, те само ви заблуждават. Оставят хаос и се опитват да се представят за компетентни да го оправят. А не могат. Те са виновни, че като общество стигнахме дотук.

Пазете се! Ваксинирайте се! Пазете близките си!“, завършва експертът.

Любомир Аламанов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари