Лятото се връща до средата на септември

0
Следващата седмица термометрите отново ще показват между 30 и 35 градуса
Следващата седмица термометрите отново ще показват между 30 и 35 градуса

Следващата седмица термометрите отново ще показват между 30 и 35 градуса

След бурното начало на септември следва по-спокоен период, в който отново ще усетим лятото. Циклонът „Даниел” все повече се отдалечава от континентална Европа. До средата на месеца Балканите ще са под влияние на антициклон със сравнително малко смущения.

В петък облачността ще е с чести разкъсвания – на повече места в Западна и Централна България. В източните райони и по планините облачността ще е по-плътна, с потенциал за краткотрайни превалявания, по крайбрежието с възможна гръмотевична активност. Следобедният североизточен вятър ще е осезаем в почти цялата страна със силни пориви по планините и в областите на Източна България. Дневни температури – от 25 до 30-31 градуса.

Предстоящите почивни дни ще са преобладаващо слънчеви, ветровити по крайбрежието и в планините. Температурите сутрин ще са от 10 до 15 градуса, следобед – от 25 до 30-31 градуса. Повече облаци се очакват в неделя, когато по Южното Черноморие ще превали с изолирана гръмотевична активност.

В дните преди 15 септември ще се радваме на преобладаващо слънчево време с повишаващи се дневни температури. Около средата на следващата седмица термометрите отново ще показват между 30 и 35 градуса, макар и най-горещата част на денонощието вече да е по-кратка, пише NOVA.

В средата на септември се очаква по-динамичен период с преминаването на студен атмосферен фронт. Ще има по-интензивни валежи с гръмотевици, които ще са с потенциал за градушки и локални значителни количества дъжд. Смущението обаче ще засегне повече западната половина на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари