Лудогорец напуска Разград

0

Истински прецедент е на път да се получи в българския футбол, пише БГНЕС.

Днес ръководството на Лудогорец даде извънредна пресконференция, на която категорично заяви, че няма намерение да участва в процедурата за концесия по сегашните условия.

По думите на изпълнитения директор на клуба - Ангел Петричев, Лудогорец няма да слага подпписа си под документ, в който са заложени множество "подводни мини".

Шампионите не са съгласни с одобрения от Общинския съвет концесионен договор, според който Лудогорец трябва да плаща по 0,5% от нетните си приходи от всички видове продажби.

Първоначално се смяташе, че ако негативният сценарий със стадиона в Разград влезе в действие, то преместаването ще се случи за новия сезон 2016/17, тъй като Лудогорец има действащ договор за използването на стадион "Лудогорец Арена“ в момента.

Ръководството на "орлите" ясно заяви, че ако общината не потвърди намеренията си до 29 февруари, клубът има готовност да се премести отбора моментално.

Стадионите във Велико Търново, Търговище и Русе бяха споменати като варианти за домакинските двубои на "зелените".

Президентът на клуба Александър Александров добави, че по този начин от общината се опитват да извият ръцете на Лудогорец.

Той призова общинските съветници да обмислят внимателно случая, преди да се вземе окончателното решение.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари