И Лудогорец се обяви против промените в Закона за хазарта

0
Вече шест елитни клуба пуснаха декларации срещу законопроекта на Валери Симеонов
Вече шест елитни клуба пуснаха декларации срещу законопроекта на Валери Симеонов

Според клуба измененията ще доведат до финансови проблеми за редица родни клубове

Мощен отпор срещу предложения от Валери Симеонов законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта се очертава да даде елитната ни футболна дивизия (Ефбет лига). Вече шест клуба от елита изразиха своето несъгласие.

Най-новият недоволен е "Лудогорец". Според него измененията ще доведат до финансови проблеми за редица родни клубове, тъй като много от тях имат за спонсори букмейкърски къщи.

Ето и изявлението на разградчани:

Лудогорец апелира за преосмисляне на планираното изменение и допълнение на Закона за хазарта, номер 054-01-50, внесено в Народното събрание на 04.06.2020 г. от депутата Валери Симеонов. Убедени сме, че ако тези промени станат факт, ще бъдат нанесени сериозни вреди върху спорта и в частност футбола. И то в момент, в който много клубове се намират в сложна финансова ситуация, породена от кризата покрай пандемията от COVID-19.

Убедени сме, че промените в Закона за хазарта ще лишат от перспектива много спортни и футболни клубове в България. Защото приходите от букмейкърските компании са основно перо в бюджета на повечето от тях, които оцеляват благодарение на средствата от ТВ права, УЕФА и подобни спонсори. Ако промените бъдат приети, това поставя под угроза съществуването на много клубове в България.

Освен това измененията в Закона за хазарта ще рефлектират негативно и върху огромен брой фенове в страната, които могат да бъдат лишени от удоволствието да наблюдават любимите си отбори в елитния футбол.

Лудогорец призовава да се подходи с отговорност и да се анализират навреме негативите от подобни промени в Закона за хазарта. Нужно е отговорно за обществото решение, което няма да спре развитието на спорта и футбола.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари