"Лудогорец" изпусна "Жалгирис"

0
Българският шампион не само изпусна да стигне до победата в литовската столица, но можеше да вземе и много добър аванс
Българският шампион не само изпусна да стигне до победата в литовската столица, но можеше да вземе и много добър аванс Снимка: Lap.bg

Лудогорец допусна изненадваща загуба с 1:2 при гостуването си на Жалгирис на стадион „ЛФФ“ във Вилнюс в първия мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

Българският шампион не само изпусна да стигне до победата в литовската столица, но можеше да вземе и много добър аванс. Воденият от Георги Дерменджиев отбор обаче допусна обрат през второто полувреме и ще има по-трудната задача на реванша в Разград, който е след седмица, пише GONG.bg

Двубоят започна с надмощие на домакините от Жалгирис. В 13-та минута след центриране в наказателното поле на Лудогорец, Дарвидас Шернас стреля с глава, но над напречната греда на вратата на Ренан. Четири минути по-късно Шернас получи хубав извеждащ пас, след което веднага стреля, но неточно в аут.

Лудогорец поведе в 18-та минута. Вандерсон подаде към Абел Анисе, който изскочи зад отбраната на Жалгирис, след което излезе сам срещу Виткаускас и с премерен удар изпрати топката във вратата му.

Густаво Кампаняро отправи далечен удар в 24-та минута, но встрани от вратата на Виткаускас.

Жалгирис пропиля невероятна възможност да изравни резултата в 25-та минута, когато Матия Люич направи добър пробив отляво, след което центрира в наказателното поле на Лудогорец, където топката стигна до оставения непокрит на празна врата Дарвидас Шернас, който не успя да вкара. Вместо това Шернас изпрати топката в ръцете на Ренан.

Лудогорец пропусна много добра възможност да удвои своята преднина в 33-та минута. Марселиньо центрира в наказателното поле на Жалгирис, където Джонатан Кафу бе изпуснат и стреля с глава, но над напречната греда в аут.

Вандерсон направи добър пробив в 42-та минута, който бе завършен с удар, но той бе неточен и топката излезе в аут.

Източник: GONG.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари