Лудогорец загуби от "Байер" на старта в Лига Европа

0
Българският шампион водеше с два гола, но допусна пълен обрат
Българският шампион водеше с два гола, но допусна пълен обрат Снимка: Lap.bg

"Лудогорец" загуби с 2:3 от "Байер" (Леверкузен) като домакин в първия си мач от груповата фаза на Лига Европа.

Българският шампион водеше с два гола, но допусна пълен обрат.

Мачът започна с много активна игра на гостите, които пресираха дълбоко в половината на “Лудогорец“. Въпреки това българският отбор устоя на натиска. В 8-ата минута разградчани получиха право да изпълнят пряк свободен удар и румънецът Клаудиу Кешерю успя да прехвърли стената и заби топката в десния ъгъл на германската врата – 1:0.

След гола "Лудогорец" игра добре, а израз на това стана страхотната атака за втория гол. Домакините успяха да отнемат топката още в половината на “Байер“ и бърза триходова комбинация изведоха Марселиньо почти на празна врата, който без проблем вкара за 2:0.

В 38-ата мин. при разбъркване пред вратата на “Лудогорец“  Кай Хаверц намали със страхотен удар с левия крак. "Байер" продължи с натиска и през второто полувреме.

В 64-ата мин. Кисе Телин успя да изравни с удар отблизо, след като вратарят на домакините изби топката в краката му. Само след 5 минути "Байер" организира бърза атака, след като Марселиньо изгуби топката и Хаверц вкара втория си гол в мача.

"Лудогорец"  имаше шанс да стигне до равенство, но Антон Недялков удари греда след удар с глава.

"Започнахме добре, но противникът беше по-добър, нямаме съмнение в това. Играеше се на много високо ниво и интензитет, затова се получи тази загуба", коментира мениджърът на "Лудогорец" Пауло Аутуори.

Източник: mediapool.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари