Лозан Панов с остра критика към безучастността на президента Радев

0
Не очаквайте, че ще посоча своя наследник, както го направи господин Цацаров, заяви председателят на ВКС
Не очаквайте, че ще посоча своя наследник, както го направи господин Цацаров, заяви председателят на ВКС Снимка: bTV

 

Председателят на ВКС отхвърли информацията, че кандидатът за президент на „Демократична България“

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов няма да бъде кандидатът за президент на „Демократична България“ на изборите през ноември. След седмица започва процедурата по избор на неговия наследник, предаде bTV 

Сега, в момента, не вярвам, че ще дойде новият месия. Това вече се е случвало многократно“, коментира Панов пред Канна Рачева в последните си дни начело на ВКС.

На въпрос: „Има ли политическо влияние върху избора на тримата големи в съдебната система в България“, Панов отговори „По-скоро смятам, че управляващите мислят за съдебната система тогава, когато отидат в опозиция. Тогава на тях им трябва една независима съдебна система. Не очаквайте, че ще посоча своя наследник, както го направи господин Цацаров (б.р. бившият главен прокурор) за господин Гешев (б.р. настоящият главен прокурор)“.

Председателят на ВКС отправи остра критика към безучастността на президента Румен Радев към съдебната система.

Трябва да кажем и няколко думи за споделената роля на президентството. Спомняте ли си „Цумгейт“? Тогава имаше пълни основания да се търси отговорност на господин Цацаров като главен прокурор на Република България. Тогава той каза: „Крамолите във Висшия съдебен съвет не са дневния ред на България“.

Всъщност, години по-късно се оказа, че дневният ред на ВСС стана и дневен ред на страната с избора на главния прокурор. Ето защо вече няколко пъти казах – не вярвам в месиите, защото преди да вдигнеш юмрука, не съм чул той да е имал някакво изявление, което да е насочено към господин Цацаров“, посочи Панов.

„Ролята на президента не е да гледа отстрани. Всъщност, президентът изживя своя конституционен катарзис тогава, когато „преторианската гвардия“ на Гешев почука на неговата врата и влезе в президентството“.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук