Лозан Панов: Съдебната система е дадена на концесия на ДПС и това го направи г-н Бойко Борисов

1
Бедни сме, защото ни крадат и защото тези, които би трябвало да ни пазят от кражбите, всъщност пазят крадците, заяви Панов
Бедни сме, защото ни крадат и защото тези, които би трябвало да ни пазят от кражбите, всъщност пазят крадците, заяви Панов Снимка: БНТ

Бедни сме, защото ни крадат и защото тези, които би трябвало да ни пазят от кражбите, всъщност пазят крадците, заяви Панов

"Случи се така, че г-н Гешев премина като едно торнадо, благодарение на своя необуздан характер, през държавата и всъщност показа по един безспорен начин, че проблем в съдебната система съществува, от тук нататък моя задача е да издигна тази тема на ниво кампания, за да може да покажем защо има нужда от тази сфера от промяна", каза в "Още от деня" по  БНТ  Лозан Панов, кандидат за президент, издигнат от инициативен комитет, председател на ВКС.

И подчерта, че характерът, който е проявявал като председател на ВКС, може да продължи да осъществява и като президент на Република България.

На въпрос за предложението на Кирил Петков да заеме мястото на главен прокурор отговори: "Проблемът не е в смяната на лицето Гешев с лицето Лозан Панов. Това не е решението".

Според него президентската институция може да бъде остойностена с характер, защото в ситуациите един човек проявява своя характер.

"Бедни сме, защото ни крадат и защото тези, които би трябвало да ни пазят от кражбите, всъщност пазят крадците. Ето връзката със социалната тематика", отбеляза кандидатът за президент защо един от важните пунктове на кампанията му е съдебната система.

Той припомни протестите при избора на Гешев и подчерта, че ако той е бил президент, не би подписал указа за назначаването му, защото определено смята, че той не притежава качествата да бъде главен прокурор.

"Определено смятам, че един президент трябва да има за свое кредо интересът на народа. Той трябваше да покаже, че брани народа си от един такъв човек, който очевидно е негоден да изпълнява тази длъжност главен прокурор", заяви Панов.

Подчерта, че решенията, които е взимал като председател на ВКС, ги е взимал не защото ще е добре за него, а защото са добре за ВКС.

"Проблемът в съдебната система е в това, че тя е дадена на концесия на ДПС и това го направи г-н Бойко Борисов", каза Лозан Панов и подчерта, че проблемът на съдебната система не е личностен, проблемът е системен, това се случи като Борисов даде на ДПС съдебната власт, повтори още веднъж той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук