Ловците край Дунава останаха с празни ръце

0
Авджиите напразно чистиха пушки за отстрел на дива свиня
Авджиите напразно чистиха пушки за отстрел на дива свиня Видео: Русе Медиа

Ловците край Дунава напразно чистиха пушки за отстрел на дива свиня.

Заради въведените ограничения във връзка с африканската чума по свинете голяма част от русенските ловни дружинки се лишиха от удоволствието да се съберат за началото на груповия лов с кучета.

Сред разочарованите авджии е и Недко Недев от Мартен. Той се е приготвил с две пушки, едната със специални приспособления за лов на дива свиня. Кучето му Артемида скача с нетърпение всеки път, когато види ловджийските дрехи и оръжието, защото се надява, че тръгва да гони дивеч, информира Русе Медиа.

За мен това е непонятно, как е възможно да се случи, на 10 км да няма лов, на 11 км да има. Това е една голяма дискриминация на една от най-старите професии на човечеството – лова. Съгласен съм, трябва да има мерки, трябва да има помещения, където да се обработва месото, трябва да има оградени места. Но не може да дискриминираме едните ловци от другите заради една необоснована идея. Същото прасе няма ли да отиде и на 11 км“, пита риторично той.

Недко и неговата дружинка са се готвили усилено за предстоящия лов – почистили са просеките, захранвали са за дива свиня. Сега се налага да стоят у дома и да се надяват, че ограниченията ще бъдат отменени в най-кратък срок. Защото ловът за тях е един период от годината, който чакат с нетърпение. „Емоцията е ден преди това и, ако има слука, три дена след това най-малко. Не може да се опише с думи, трябва да се преживее“, казва ловджията от Мартен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари