ДЛС „Дунав” - Русе наложи едногодишна забрана за ловуване в район „Просена“

11
Забраната е поискана заради извършено нарушение от член на ловната дружинка - отстрел на благороден елен
Забраната е поискана заради извършено нарушение от член на ловната дружинка - отстрел на благороден елен Снимка: Facebook

Забраната е поискана заради извършено нарушение от член на ловната дружинка - отстрел на благороден елен

Държавно ловно стопанство „Дунав” град Русе иска едногодишна забрана за ловуване в ПЛСР „Просена“ заради констатирани нарушения на член на ловната дружина. Предложението бе направено на заседание на Комисията по ловно стопанство към ТП ДЛС „Дунав” град Русе, във връзка с извършено нарушение на Правилника за прилагане на закона за лова и опазване на дивеча(ППЗЛОД), съобщава Русе Медиа.

На 30.12.2022 г. около 19:00 часа, член на ловната дружина е отстрелял благороден елен без задължителното присъствие на длъжностно лице от държавно ловно или горско стопанство, което е в противовес с разпоредбите, както и в груб разрез с ловната етика.

Трупът на благородния елен е намерен на територията на държавен ловностопански район „Хотанца“ от служители на ДЛС „Дунав“, които чуват изстрел и веднага се насочват към посоката, от която идва. На място те установяват също така две лица, едното, от които извършител на нарушението. Според инж. Розали Коев – експерт в Регионална дирекция по горите - Русе качеството на трофея от убития благороден елен е високо.

Четиригодишният елен е притежавал заложби за един бъдещ капитален трофей – общо шиповете в короната са 10, раздвоен среден шип, оценката му към момента е 167 точки по CIC. Само 3 точки го делят от бронзов медал, а с отстрела му е прекъснато предаването на тези качества в следващото поколение.

На проведеното заседание на Комисията по ловно стопанство към ДЛС „Дунав” град Русе директорът на стопанството инж. Николов предлага на членовете да се приеме забрана за ловуване в ПЛСР „Просена“ за срок от една година. След проведено явно гласуване предложението е прието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Без значение
    Как точно е прието като гласовете са 5/5! Как се приема решение без мнозинство 😂 .Стана ми интересно за горския ще имали наказание за това,че го е домързяло да отиде с ловците или ,ще го прикриете ;)
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари