Ловният сезон за пернат дивеч - открит

1
Само в Русенско ловците са над 1500 души
Само в Русенско ловците са над 1500 души

Официално днес започна ловният сезон за пернат дивеч. Заради пандемията от коронавирус, ловците излязоха по ловните полета за първи път през тази година

Само в Русенско ловците са над 1500 души. Те имат право да отстрелват пъдпъдъци, гургулици, гривяци, горски бекас и обикновена бекасина, информира tvn.bg.

Ловуването се извършва само с писмени разрешения, издадени от директорите на държавните горски и ловни стопанства за ловно-стопанските райони.

Те могат също да бъдат издадени от специалистите по лова към юридическите лица, сключили договори за стопанисване и ползване на дивеча в дивечовъдните участъци и от председателя на съответната ловна дружина за предоставения ѝ ловностопански район.

В разрешението за ловуване се вписват датата, имената на ловците, името на ръководителя и участниците в лова при групов лов, номерата на ловните билети и членските карти, начинът и мястото на ловуване, вида и броя на разрешения за отстрел дивеч.

Освен това ловците трябва да спазват определени правила.

Първо – трябва да бъдат с жилетки, шапки или ленти, които да показват къде се крият тези ловци, за да не се получават инциденти.

Друго важно нещо е да спазват правилата за ограничаване на африканската чума по свинете – трябва да се събират отпадъците след храна, а ако видят умряло диво прасе, да сигнализират съответните органи.

Ограничения има и за това колко броя бекаси, пъдпъдъци или гургулици трябва да отстрелят – максималният брой е 15. Не трябва да се използват електронни устройства. Ловците трябва да внимават и за пожари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари