Полицията в Русе със засилени мерки при старта на ловния сезон

0
Целта е недопускане на инциденти с огнестрелно оръжие, както и на пожари, вследствие небрежно боравене с открит огън
Целта е недопускане на инциденти с огнестрелно оръжие, както и на пожари, вследствие небрежно боравене с открит огън Снимка: Dunavmost, архив

На 14 август 2021 г. / събота / предстои откриването на ловен сезон 2021 / 2022 с излет за пернат дивеч

В тази връзка, чрез районните управления в областта, от ОДМВР – Русе са предвидени засилени мерки за недопускане на инциденти с огнестрелно оръжие, както и на пожари, вследствие небрежно боравене с открит огън.

Проведени са срещи с представители на регионалните дирекции на горите, държавните предприятия по чл.163 от Закона за горите, както и с представители на ловните сдружения по чл.30 от ЗЛОД на обслужваната територия. На тях са обсъдени и изготвени планове и графици за провеждане на съвместни проверки, като са обсъдени и други мерки за недопускане на произшествия и инциденти.

По време на проверките екипите ще следят за правилното транспортиране на ловното оръжие, използването му по предназначение, съхранението на боеприпасите.

От звената за „Контрол на общоопасните средства“ /КОС/ при ОДМВР апелират всички ловци да носят със себе си задължителните документи, необходими при проверка от страна на полицейските служители.

Те припомнят още, че: ловците, имащи разрешение за носене и употреба на оръжие пренасят оръжието без поставени в него боеприпаси, а барутът и капсулите разделно едни от други. Оръжието се пренася в затворен транспортен куфар, дългоцевното оръжие може да се пренася и в калъф.

Абсолютно е забранено използването на огнестрелни оръжия от лица, които са под въздействието на алкохол, наркотични или упойващи вещества.

От полицията и пожарната припомнят още и някои от основните превила за недопускане на инциденти по време на лов с огнестрелно оръжие, както и такива, свързани с пожарната безопасност през ловния сезон. Вижте информацията в прикачените файлове:

Препоръки на ГДНП за безопасно боравене с оръжие по време на лов

Правила, свързани с пожарната безопасност през ловния сезон

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари