Кирил Вътев: Бракониерите да са в затвора, а не в регистъра

0
Министърът на земеделието и храните откри ловния сезон за пернат дивеч
Министърът на земеделието и храните откри ловния сезон за пернат дивеч Снимка: БГНЕС

Министърът на земеделието и храните откри ловния сезон за пернат дивеч

Днес се открива ловният сезон на пернат дивеч. Да пожелаем наслука на ловците, да спазват всички мерки за безопасност и да завърши ловният сезон без нито един инцидент. Това заяви министърът на земеделието и храните Кирил Вътев откри ловния сезон за пернат дивеч, предаде БГНЕС.

„Има достатъчно добри и ясни инструкции. Ловът трябва да започва най-рано един час преди изгрев слънце и да завършва най-късно един час след залез слънце. Всички ловци са достатъчно добре подготвени“, каза Вътев и уточни, че преди всеки ловен излет се правят инструктажи.

„В България имат право да ловуват около 150 000 души с редовни права. Конкретно за настоящия момент нямам информация колко ловци ще дойдат от чужбина“, коментира министърът на земеделието. Той поясни, че от Италия идват на лов за бекаси у нас.

„Бракониерството е голям проблем не само за дивеча, то е голям проблем и за земеделските стопани. До момента в тези два месеца нямам получени сигнали за бракониери, посочи министър Вътев и категорично заяви, че ако получат сигнали ще бъдат безкомпромисни. Според него бракониерите трябва да бъдат в затвора, а не в регистър.

От днес официално беше открит ловът на пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас, обикновена бекасина и друг пернат и дребен дивеч.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    123
    А за рибните браконоери мрежари и токаджии ? За един приятел питам.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари