Лиляна Павлова: Трябва да има лесен достъп до фондовете

1
Важно е фондовете да са достъпни за всеки, който има желание да стартира бизнес
Важно е фондовете да са достъпни за всеки, който има желание да стартира бизнес Снимка: БГНЕС

България да получи увеличен ресурс в регионалната политика – за това увери, че ще се работи Лиляна Павлова, кандидат за евродепутат от листата на ГЕРБ-СДС в седмичното обзорно предаване „Метроном“ на Радио „Фокус“.

Ресурсът ще бъде насочен към по-слабо развитите региони, които да станат по-конкурентоспособни, да бъдат привлечени инвестиции и да бъдат създадени нови работни места, коментира Павлова, като уточни, че това ще е и в подкрепа на младите хора, които да имат добри възможности за образование и реализация в родината ни.

Във връзка с подобряването механизма за контрол за усвояването, използването и рационалното инвестиране на средствата от европейските фондове, тя отбеляза, че трябва да бъде направено съчетание на усилията.

Защото от една страна много говорихме и в годините назад, когато преговаряхме за европейските фондове, че трябва да има лесен достъп на гражданите до тях, защото това е много важно условие – да има публичност, да има прозрачност и лесен достъп на всеки, който има желание да стартира бизнес да обнови своето предприятие. Трябва да има добър и лесен механизъм, за да имаш добра информация и лесен достъп до тях. Това е от една страна – опростяване на процедурите и механизмите, както и по-лесен достъп е една от задачите ни“, коментира Лиляна Павлова.

Според нея опитите за използване не по предназначение на средствата трябва да бъде навреме овладян или преустановен. Тя обърна внимание, че най-важната синергия, която се е случила в този програмен период, е тази между регионалната и общата селскостопанската политика.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари