Лиляна Павлова може да гледа как се чисти сняг

2
Доста старо видео показва трудоемкия процес на работа
Доста старо видео показва трудоемкия процес на работа

Явно природата в Япония е много по-предвидима, тъй като азиатците никога не остават изненадани от снега и успяват да го почистят с поразителна ефективност, присъща за кажи-речи всичко, което правят.

Навярно сте виждали снимки като тази по-горе и преди, но какъв е начинът, по който японците разчистват огромното количество сняг?

Пътят, който виждате, се намира в префектурата Татеяма и е всеизвестен със снежните си стени, достигащи до 20 метра. В края на всяка зима, през март, властите са изправени пред колоасалната задача да разкрият дълбоко заровеният асфалт. Ето и как го правят. 

Вместо да се чисти ежедневно, пътят бива оставен затрупан. После работа започва един-единствен булдозер, който с помощта на GSP отбелязва в снега къде се намира алфалтът. Тогава към шоуто се присъединяват армия от машини, благодарение на които се стига до крайния резултат.

И ако се чудите - не, не е нормална практика пътищата да са затворени през зимата, разбира се. За сметка на снежния "каньон", другите пътища в околността остават отворени колкото и сняг да вали, а валежите достигат до 11 метра годишно. 

Предлагаме за следващата зима да наемем японски фирми да се справят с пътната ни мрежа, току-виж се получило. 

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари