Васил Терзиев успокои софиянци относно влошаването на времето

0
Кметът на София потвърди, че Общината е подготвена за предстоящото лошо време
Кметът на София потвърди, че Общината е подготвена за предстоящото лошо време Снимка: Facebook

Кметът на София потвърди, че Общината е подготвена за предстоящото лошо време

Заради прогнозата за обилни снеговалежи искам да успокоя софиянци, че службите и фирмите, ангажирани с почистването на Столичната община имат пълна готовност да реагират навреме и да осигуряват нормалното и безопасно придвижване на граждани и автомобили.

За градската част има подготвени 171 снегорина, за общинската пътна мрежа - 53. При снеговалеж през нощта, спирките ще се почистват до 07:30 ч. сутринта, а при дневни снеговалежи - до 18:00 ч. Санкциите за всяка непочистена спирка на градския транспорт са в размер на 2 000 лева. Снегопочистващата техника е снабдена с GPS система и в реално време ще се следи работата от оперативния дежурен център на инспектората.

Приоритетно ще се почистват подходите при подлези и метростанции, както и тротоарите около училища, болници и детски градини. Важно е да припомним, че прилежащите територии около търговските обекти и жилищните имоти са отговорност на собствениците и ползвателите. Призовавам хората да бъдат съвестни и да почистват своевременно, за да не се стига до инциденти.

Точно преди седмица на щаб беше създадена организация и координация за почистването на снега. Столичната пожарна и десет аварийни екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ имат готовност да реагират на сигнали и да извършват обходи на терен от рано сутринта и през целия ден. Екипите на Столичната община и на Полицията имат готовност при минусови температури да настаняват бездомни хора в Центъра за временно настаняване в Красна поляна.

Васил Терзиев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари