Лиляна Павлова: 1000 снегорина работят ефективно

0
По думите й, създадената организация, която е била направена е дала своя резултат
По думите й, създадената организация, която е била направена е дала своя резултат

Нямаме получени сигнали за бедстващи и аварирарили автомобили по пътищата на страната.

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на пресконференция в Агенция „Пътна инфраструктура”, предаде „Фокус”. 

„Близо 200 сигнала са подадени до момента, но те са информация за снегонавявания и въпроси от къде да минат водачите”, допълни министър Павлова.

По думите й, създадената организация, която е била направена по Коледа и Нова година по отношение на спирането на ТИР-овете, е дала своя резултат. „Това направихме и през днешния ден. Имаме определени 50 паркинга, на които тези ТИР-ове се подреждат”, посочи министър Павлова. Тя заяви, че почти 1000 снегорина работят ефективно на Републиканската пътна мрежа, а други 500, правят необходимите обход.

„В източната част на страната още не вали, така че има още 1500 машини на пунктове. С новия софтуер следим в реално време реалната обстановка в момента. Най-критични откъм трафик участъци са входовете на София откъм „Тракия” и „Хемус”, и подходите към България от граничните пунктове“, каза още министър Павлова.

Очаквайте подробности около пътната обстановка в страната!

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари