Министър Гвоздейков: Организацията е на ниво

1
Няма бедстващи пътници, заяви още министърът на транспорта
Няма бедстващи пътници, заяви още министърът на транспорта Видео: NOVA

Няма бедстващи пътници, заяви още министърът на транспорта

"Положението се нормализира. Към 6:00 часа е последната информация. През изминалите часове обстановката беше изключително сложна. Над 30 екипа работиха на терен при силен снеговалеж и вятър". Това заяви министърът на транспорта Георги Гвоздейков, цитиран от NOVA.

По думите му проблеми с влаковете има заради скъсана контактна мрежа и паднали дървета по линията.

Главните железопътни трасета са проходими, в момента се работи по две от второстепенните. Организацията е на ниво, към момента няма бедстващи пътници. Министърът акцентира, че се е наложило пътниците да изчакат 4-5 часа.

Вчера е осигурен транспорт за около 50 ученици, които са били в столицата и е трябвало да се приберат в направление Плевен, Русе, Шумен и Варна. Те са чакали няколко часа на гарата, без яснота кога ще могат да пътуват.

Част от хаоса се създава и от самите водачи. Когато ни информират медиите, че се очаква усложнена зимна обстановка, ние тогава се сещаме, че трябва да тръгнем на път, и то абсолютно неподготвени", заяви Гвоздейков.

Министърът коментира и затварянето на завода за ремонт на влакове в Дряново. "На 22 април 2021 е сключен договор за срок от 2 години, като е поет ангажимент да бъдат модернизирани 15 вагона. Общата стойност на договора е 26 млн. лева. Платен е аванс на стойност близо 7 млн. лева. Изпълнителят не спазва основните 3 етапа от този договор, до 22 октомври 2022 г. той е длъжен да ги изпълни. Възложителят - БДЖ - "Пътнически превози", е принуден да си потърси правата. В този случай изпълнителят изважда сертификат за форсмажор, в COVID периода, като с този сертификат възложителят получава удължаване на срока на договора с още една година и получава допълнително финансиране от порядъка на близо 1 млн. лева към тази сума. Дадената сума към момента е 9 млн. лева, за нея БДЖ не е получило абсолютно нищо. Договорът изтича на 31 декември 2023 г.", заяви Гвоздейков.

Той каза още, че е водил разговори с посланици, в търсене на възможност да бъде осигурен подвижен състав за железниците. Утре за Германия заминава екип, който ще води разговори с Deutsche Bahn, като според министъра те могат да осигурят вагони, по-качествени от тези, които е трябвало да се ремонтират в Дряново.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    Ток нямало?
    Я идете в Котовск. При отворени врати вътре е 30 градуса. Хората на опашката се разсъбличат. Данъци се плащат там.
  • 3
    3
    До 2
    Е нямам! Нито свещи имам, нито газов котлон! Нямам бе! Какво, да имам кашон за оцеляване в екстремни ситуации ли? С храна, консерви, свещи, ток-генератор, сателитен телефон и т.н. 2023 е ! Първата четвърт на 21-ви век! Всеки Божи месец си плащам за да нямам кашон за оцеляване, плащам си за да мога да се предвижа с автомобила си в градска среда, не да ходя на воаяжи, да отида да си платя данъците, да стигна до болница и т.н!
  • 5
    2
    Хайде, хайде
    Абе, поразглезихме се. От години не е имало истински зими в България. Ами да, киша ни заваля и клекнахме. Ама нямало ток, нямало интернет?! Е, няма. Книги ли нямате, свещи ли нямате? Така сме чели в часовете без ток някога. Ама до магазина не можел да отиде?! Толкова ли нямаш някой пакет брашно? Замеси си, на газов котлон /че то вече няма печки на дърва/ си изпечи дебела палачинка. Изобщо, мрънкането ми идва в повече. Не коментирам мафиотските кражби от фирмите за снегопочистване - това е друга бира.
  • 5
    1
    daskal
    Момче, не знам каква ви е организацията, ама ако с машина на времето можете да се върнете назад, за да видите онези зими отпреди половин век - сигурно ще си направите сепуко!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари