Lidl започна да продава канабис

2
Германската търговска верига предлага цигари от канабис в швейцарските си супермаркети
Германската търговска верига предлага цигари от канабис в швейцарските си супермаркети

Германската търговска верига Lidl предлага цигари от канабис в швейцарските си супермаркети като алтернатива на тютюна.

Продуктът струва 15 евро, почти не съдържа THC и е алтернатива на тютюна

Продажбите са започнали в средата на април. Конопът се произвежда от стартиращата компания The Botanicals и се отглежда в автоматизирани парници на територията на Швейцария. Според Euronews продуктът подкрепя устойчивото земеделие и в същото време не съдържа никакви синтетични, химични или генетично модифицирани субстанции, пише вестник Капитал.

Новината идва във време, в което изглежда като част от цялостна тенденция. Само преди близо два месеца гръцкият парламент прие закона за отглеждане и продажбата на медицински продукти, съдържащи канабис, с което предизвика интереса на канадски компании да инвестират дългосрочно в този неразработен сектор.

Уолтсрийт от своя страна също проявява страст към инвестициите в предприятията за производство на марихуана. В началото на април в Манхатън официално събитие събра на едно място производители с потенциални инвеститори, сред които и фонд мениджърите на Blackstone, Goldman Sachs и Harvard Business School.

Продуктът, който се продава в магазините на Lidl, съдържа много ниски стойности на тетрахидроканабинол (THC), който е основното психоактивно вещество в канабиса и има голяма концентрация на канабидол (CBD). От компанията твърдят, че консумацията на канабиса има за цел да постигне релаксиращ и противовъзпалителен ефект, но не и да опиянява потребителите.

1.5 грама от швейцарския коноп може да бъде закупен срещу сумата от 15 евро, а опаковката от 3 грама – за 16.50 евро. Кутиите се продават на касата заедно с пурите и цигарите.

През 2011 г. Швейцария промени законодателството си и позволи на лица над 18 години да употребяват канабис, в случай че концентрацията на THC е не по-висока от 1%.

Швейцарската верига супермаркети Coop беше първата, която започна да продава цигари от канабис миналата година.

Благотворителната организация Addiction Suisse изрази опасения, че CBD може да промени частично функцията на плацентата по време на бременност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари