Лидия Шулева: Увеличението на минималната работна заплата крие рискове

0
За съжаление, правителството не можа да артикулира какви реформи в бюджета залага, каза тя
За съжаление, правителството не можа да артикулира какви реформи в бюджета залага, каза тя Видео: NOVA

За съжаление, правителството не можа да артикулира какви реформи в бюджета залага, каза тя

Увеличението на МРЗ крие рискове по отношение на това какви са възнагражденията в държавния сектор. С увеличението с 20% голяма част от служителите ще получават заплати близки до минималната. Много млади служители с висше образование ще получават заплата близка до тази на хора без образование. Това каза бившият вицепремиер и социален министър Лидия Шулева в студиото на „Денят на живо“ по NOVA NEWS.

По думите на Шулева трябва да се направи актуализация на месечното възнаграждение в някои сектори.

За съжаление, правителството не можа да артикулира какви реформи в бюджета залага, каза тя. Шулева посочи, че в предишните години приходите винаги са били подценени и в края на годината е оставал излишък, който се е разходвал с решение на МС. Тя е на мнение, че това не е правилно. Сега се наблюдават много по-напрегнати приходи в бюджета, но срещу тях има и определени разходи, каза Шулева. „Ако по някакви причини не се изпълни приходната част има буфери от разходната част, които биха могли да се съкратят“, допълни тя. Всички разходи ще бъдат направени със санкциите на Народното събрание, а това е положителна тенденция в разработването на бюджета.

Шулева смята, че трябва да се уточни дали има натрупан дълг на „Булгартрансгаз“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари