„Летящият“ Майкъл Джордан навършва 60 години

0
Легендарният баскетболист отбелязва юбилея си с рекордно дарение от 10 милиона долара
Легендарният баскетболист отбелязва юбилея си с рекордно дарение от 10 милиона долара

Легендарният баскетболист отбелязва юбилея си с рекордно дарение от 10 милиона долара

Майкъл Джордан е един от най-великите баскетболисти на всички времена. Той се превърна в пример за подражание и учител на много бъдещи звезди в този спорт. Неговият безспорен талант и невероятна игра са причината той да стане идол на поколения по целия свят. Днес легендата празнува своя 60-годишен юбилей.

В чест на 60-ия си рожден ден Майкъл Джордан прави рекордно дарение от 10 милиона долара на Make-A-Wish America, съобщиха от организацията в сряда.

Това е най-голямото дарение от физическо лице в 43-годишната история на фондацията. Джордан се надява, че дарението му ще вдъхнови и други хора да подкрепят "Пожелай си нещо".

"През последните 34 години за мен беше чест да си партнирам с Make-A-Wish и да помагам за усмивката и щастието на толкова много деца", каза собственикът на Charlotte Hornets в изявление.

Първото желание на Джордан е изпълнено през 1989 г. Според организацията той е "изпълнил стотици желания на деца от цял свят".

През 2008 г. Джордан е обявен за посланик на Make-A-Wish "заради влиянието, което е оказал върху живота на децата и техните семейства".

"Майкъл използва рождения си ден като възможност да влезе в историята на Make-A-Wish, което говори за качеството на неговия характер и за лоялната му отдаденост да направи живота на децата с критични заболявания по-добър", казва Лесли Мотър, президент и главен изпълнителен директор на Make-A-Wish America.

"Надяваме се, че обществеността ще бъде вдъхновена да последва стъпките му, като помогне за сбъдването на желания."

Джордан изигра 15 сезона в НБА, спечели пет награди за MVP и спечели шест титли, преди да се оттегли за последен път през 2003 г.

Той се радва на доходоносни договори за подкрепа с Nike, Hanes, Gatorade и Upper Deck и др. и през годините е дарил милиони за социални и благотворителни каузи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари