Летни бури в първите 10 дни на юни

0
Едва  около 12 - 13 юни, средносрочните метеорологични модели допускат над Източна Европа да се „настани” антициклон, с който времето да се успокои
Едва около 12 - 13 юни, средносрочните метеорологични модели допускат над Източна Европа да се „настани” антициклон, с който времето да се успокои Снимка: Meteo Balkans

Атмосферата ще остане неустойчива

На 30 май денят ще премине със спокойно и тихо време в западната половина на страната, предаде NOVA. В часовете до обяд ще има понижена видимост в някои ниски райони. След това ще се покаже слънцето, а облачността ще се разкъса. Дневните температури ще са в интервала между 25 и 30 градуса.

Условия за опасни гръмотевични бури в часовете следобед и вечерта ще има в планините на Южна България и в областите около крайбрежието – краткотраен интензивен валеж с гръмотевици и риск от градушка.

Атмосферата ще остане неустойчива и в последния ден на май.

През втората половина на денонощието на много места в страната ще се развиват локални гръмотевични бури.В сряда и четвъртък времето ще е по-спокойно с много слънце, високи дневни температури около и над 30 градуса и превалявания на малко места. Около края на седмицата, в първите дни на юни ще остане топло и слънчево.

Времето обаче ще е нестабилно с потенциал за краткотрайни следобедни летни бури.

В първата пълна седмица на юни времето ще запази неспокойния си характер. В периода от 5 до 10 юни прогнозите чертаят преминаване на пореден студен атмосферен фронт с традиционните при такива случаи летни бури, които засягат повече Западна, Централна и по-малко Източна България и конкретно Черноморието.

Едва след това – около 12 - 13 юни, средносрочните метеорологични модели допускат над Източна Европа да се „настани” антициклон, с който времето да се успокои.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари