Лешоядът на правосъдието

1
Гешев не се интересува от рейтинга си, може би защото същият не се вижда с невъоръжео око след последните му изпълнения
Гешев не се интересува от рейтинга си, може би защото същият не се вижда с невъоръжео око след последните му изпълнения

НОВИНИТЕ ДНЕС, 04.03.2020 ГОДИНА:

- ЛЕШОЯДЪТ НА ПРАВОСЪДИЕТО

Днес главният прокурор отново не пропусна да се изкаже пренебрежително и обидно за други юристи. При Президента Радев нямали право да ходят адвокати на подсъдими, НПО-та, подсъдими и т.н. за консултации за промяна на Конституцията. Явно според него прокуратурата трябва да е господар не само на процеса, но и на законодателството. Също така разбрахме, че Гешев не се интересува от рейтинга си, може би защото същият не се вижда с невъоръжео око след последните му изпълнения. И понеже никой друг не го хвали, се похвали сам, че бил ястребът на правосъдието. Но не е. Отново се забелязва факта, че вместо в съдебните зали, където да чете обвинителни актове и да разпитва свидетели, Гешев е пред микрофоните на мисирките и дава изявления колко хубаво щяло да бъде някой ден, той като се справи с престъпността. Да го информирам, че делата не се разглеждат в медиите, а в съда, така че, вместо да се прави на политик, да отива да си свърши работата. Защото пълното му незачитане на Конституцията, съчетано със съзнателните нападки срещу адвокати и всеки, който не е съгласен с вандалщината му в правото, водят до извода, че България не е и няма да бъде правова държава следващите седем години.

- АРМИЯ ОТ СТАРЦИ

На първо четене в Народното събрание мина законопроект, в който се предвижда и четиридесетгодишни да могат да кандидатстват и служат в армията. Без да подценявам хората на тази възраст, все пак да отбележа, че воюването си изисква някои чисто физически качества и натоварвания, които са присъщи за млади хора. И без това резилът в армията става все по-голям. Има все повече жени, а и мъже с габаритите на Министъра на отбраната. Дори не искам да си представям при евентуално нападение как ще търчат по фронтовата линия. И вместо да се чудят как да привлекат четиридесетгодишни в армията, да направят така, че хората да се гордеят, че служат в българската армия, да престанат с политическите назначения и да престанат да унижават българските офицери.

- КАРАКАЧАНОВ ОБЕЩА ДА НЕ ПРАВИ ГЛУПОСТИ

Странно изявление днес имаше Министърът на отбраната, че нямало да прави глупости. Те, хората го познавали и затова се притеснявали. И всичко това може би мислите, че е във връзка с отбраната на държавната граница? Да, ама не. Това е във връзка с възмущението му, защо не е уведомяван предварително за акциите на прокуратурата срещу негови хора във властта. Толкова нагло откровение за същността на властта и свързаността й с прокуратура и съд, рядко се случва. Въпреки, че е свързан с прокуратурата със семейни връзки, явно не е научил, че прокуратурата не е подчинена на правителството. И теоретично и законово не е длъжна да уведомява премиера или вицепремиера кого смята да арестува. Поредното доказателство, че в държавата институциите са навързани като свински черва, а принципът на разделение на властите остава само на хартия в Конституцията, която повечето от управляващите и дори в прокуратурата, не са чели.

- РЕМОНТ НА РЕМОНТА

Софийската улица „Граф Игнатиев” явно оглавява класацията за най-грозна и най-ремонтирана улица в България. Едва девет месеца след приемането й след инфарктно и оспорвано строителство, се налагат ремонти заради некачествената работа. И явно Данчето Софийска не вижда никакъв проблем в това. За толкова много пари, толкова калпава работа може да се обясни само с това, че част от парите са отишли в контролиращите. Защото в нормална държава направо щяха да прекратят поръчката, като видеха докъде са я докарали или да им дишат във врата за всяка плочка. А какво ще стане след пет години – отново 50 милиона ли? От нашите пари? И интересно защо главният лешояд на прокуратурата изобщо не се интересува от некачествените и прескъпи строителства по обществените поръчки?

- НЕУСПЕШЕН ОПИТ НА БСП ЗА ОТМЯНА НА САНКЦИИТЕ СРЕЩУ РУСИЯ

БСП опита днес да прокара решение, с което България да настоява за отмяна на санкциите срещу Русия. Естествено, не мина. Управляващите като опарени гласуваха против, и дори се възмутиха от предложението. И това само ден след като Русия намали цената на руския газ за България с 40 %. Явно е, че само гласът на България няма да натежи в Брюксел за отмяна на санкциите. Но пък щеше да допринесе много за стопляне на отношенията, особено икономическите. Но управляващите ни си имат други господари, които смятат всичко, свързано с Русия, за престъпно. А България има интереси, политици! Не приятели, интереси! Които вие загърбвате заради своите, лични интереси и меркантилност.

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари