Лекарският съюз отказа да изписва лекарствата паралелно на е-рецепта и на хартия

0
Режимът за лекарствата за диабет и антибиотиците остава както досега, уточняват от МЗ
Режимът за лекарствата за диабет и антибиотиците остава както досега, уточняват от МЗ

Режимът за лекарствата за диабет и антибиотиците остава както досега, уточняват от МЗ

Здравното министерство предложи на лекарите паралелно със задължителната електронна рецепта, да могат да предписват лекарствата и на обикновена хартиена бланка.

Това се прави след като от БЛС сигнализираха за проблемите около издаването на е-рецептите. Според експертите промяната щеше да позволи на медиците да описват в каква дозировка трябва да се приема медикамента от пациента.

От министерството на проф. Хинков обаче уточняват, че белите хартиени рецепти са допълнение към задължителната електронна рецепта и не могат да бъдат издавани самостоятелно, информира bTV.

Лекарския съюз отхвърлил предложението на Министерство на здравеопазването (МЗ). Така - режимът за лекарствата за диабет и антибиотиците остава както досега, т.е. те ще се изписват единствено и само по електронен път.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Данчо-ментата и компания
    Ако си поверите живота и здравето в ръцете на тъпите, корумпирани и некадърни български докторески - ще умрете! Здравеопазване в бг отдавна няма - "лечението" в булгаристан се основава на рекет, изнудване, принуда, лъжи и заплахи към пациента - тоест така както действа мафията. Само погледнете резултатите на бълхарското "здравеопазване" , които говорят сами за себе си - преди войната в Украйна - бълхария първа по смъртност в целия свят. Сами преценете колко може да се вярва и колко може да се разчита на бълхарските докторя - толкова, колкото може да се вярва на циганин кредитополучател...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари